Porkkanakahvikakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 2½ dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
- 1½ dl mietoa öljyä (esim. rypsi tai extra mild oliiviöljy)
- 3 dl porkkanaraastetta
Kuorrute
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljaoskeria
Ohjeet
Pohja
Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja kääntele varovasti munavaahtoon vuorotellen öljyn kanssa. Lisää porkkanaraaste ja kääntele sekaisin, älä vatkaa ettei taikinasta katoa ilma ja kakun kuohkeus kärsi.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuossaan ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin. Kakku kannattaa jäähdyttää kuvun alla, jolloin siitä haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun ja kakku pysyy mehevänä.
Kuorrute
Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset yhteen. Annostele kuorrute kakun päälle tai levitä kakulle tarjoiltaessa. Koristele halutessasi pääsiäiseen sopivasti rouhituilla suklaarakeilla.
Hei! Osaatko sanoa, voisiko kakun pakastaa ilman kuorrutetta?
Hei Jenna! Kakku sopii loistavasti pakastettavaksi ilman kuorrutetta. Itseasiassa itselläni on sitä kuorrutettuna pakkasessa, eikä kuorrutekaan kovin paljon kärsi, mutta parempi ilman.
Voiko itse kahvikakun tehdä tarjoilua edellisenä päivänå, säilyttää jääkaapissa ja kuorruttaa tarjoilupäivänä?
Voit hyvin tehdä kakun vaikka kolme päivää ennen tarjoilua, kun säilytät sen jääkaapissa kuvun alla tai kelmuun käärittynä. Kahvikakut usein mehevöityvät saadessaan vetäytyä pari päivää.