Prinsessamokkapalat
25 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
Täyte
- 200 g voita
- 1 tl Taylor and colledge vaniljatahnaa
- 3 dl tomusokeria
- 1 prk säilykemangoa
- 2 rkl Dr. Oetker vaniljakreemijauhetta
Kuorrute
- 1 pkt Dr. Oetker keltaista sokerimassaa
- 1 pkt Dr. Oetker vaaleanpunaista sokerimassaa
- ¼ pkt Dr. Oetker vihreää sokerimassaa
- 2 tl Dr. Oetker sitruuna-aromia
- pieni pala Dr.Oetker valkoista sokerimassaa
- Dr. Oetker Rose and gold decor
- tomusokeria kaulimiseen
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Kääntele voisula kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita kevyesti käännelleen, älä vatkaa ettei ilma katoa taikinasta. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes taikina tuntuu sormella painettaessa hieman joustavalta. Älä ylipaista taikinaa tai se kuivuu ja mokkapala menettää herkullisuutensa.
Täyte
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja tomusokeri ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Valuta mangosta neste pois ja soseuta se huolellisesti. Sekoita mangosose voivaahtoon yhdessä vaniljakreemin kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.
Kuorrute
Vaivaa keltaisen sokerimassan joukkoon pieni pala vihreää massaa, jotta saat kauniin, vaalean vihreän sävyn. Vaivaa 1 tl sitruuna-aromia vaaleanvihreään massaan ja toinen teelusikallinen vaaleanpunaiseen massaan. Kauli vihreä massa kevyesti tomusokeroiden leivinpaperin päällä puolen pellin kokoiseksi levyksi. Kumoa levy pohjan päälle leivinpaperin avulla. Toista sama vaaleanpunaisella massalla. Laita levy jääkaappiin tunniksi (jos tarjoilet palat seuraavana päivänä, ne säilyvät parhaiten levynä, jolloin niiden reunat ei kuivu). Siisti reunat ja leikkaa paloiksi. Koristele palat sokerimassakukilla ja koristehelmillä.
Sokerimassakukat
Kauli massa kevyesti tomusokeroidulla alustalla levyksi. Ota pyöreällä muotilla (esim. pursotustylla) jokaista kukkaa varten viisi terälehteä. Taita ympyrät puoliksi. Nipistä puolikkaiden kulmat yhteen. Yhdistä viisi terälehteä kukaksi ja viimeistele keskusta pienellä sokerimassapallolla. Kukat voi tehdä valmiiksi jo useampi päivä ennen tarjoilua. Anna kukkien kuivahtaa huoneenlämmössä leivinpaperin päällä ja siirrä ne sitten rasiaan.
Kommentit(0)