Punaherukka­juustokakkublondiet

Punaherukka­juustokakkublondiet

25. 08. 2020
Raikas punaherukka on täydellinen pari makealle valkosuklaalle. Kun mukaan lisää vielä täyteläistä juustokakkua ja kokonaisuus viimeistellään rapealla kauramurulla, on tätä herkkua vaikea vastustaa.

Takapihallamme kasvaa kaksi muhkeaa punaherukkapensasta, joista toinen on kypsynyt jo hyvän aikaa sitten. Toinen pensas on juuri parhaimmillaan ja keräilin siitä taas muutaman litran marjoja puuroon, pakastimeen ja muuten herkuteltavaksi.

Punaherukka on mielestäni aivan mahtava marja leivonnaisissa käytettäväksi. Sen hapokkuus tasapainottaa muuten makeita herkkuja ja erityisen hyvä pari se on valkosuklaan kanssa. Tämä punaherukka-valkosuklaajuustokakku on vuosien varrella muodostunut yhdeksi blogini suosituimmista ohjeista ja se on resepti, mihin itsekin palaan yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt punaherukkaa tulee kuitenkin niin valtavasti, että halusin kehittää siitä jotain uutta. Perinteinen piirakka ei nyt innostanut, joten inspiroiduin näistä omenajuustokakkuruuduista ja päätin kehitellä jotain samankaltaista punaherukasta. Makuyhdistelmä olikin aivan mainio ja tuo kirpeä herukka sopi näihin ruutuihin ihan loistavasti.

Pohjan jätin omenajuustokakkuruuduista poiketen esipaistamatta ja se jäikin aivan ihanaksi, lähes mutakakkumaiseksi herkuksi juustokakkukerroksen alle. Esipaistamattomassa pohjassa on hyvä kuitenkin huomioida, että juustokakkukerros pitää kaataa päälle hieman varovaisemmin, etteivät kerrokset täysin sekoitu.

Punaherukka-juustokakkublondie
Punaherukka-juustokakkublondiet

Punaherukkajuustokakku-blondiet

16 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 75 g voita
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 munaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 500 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 3 munaa
  • 4 dl punaherukoita

Kuorrute

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

Ohjeet

Pohja

Vuoraa uunivuoka (noin 25x30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon voi-suklaasula. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja yhteen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Kaada tuorejuustoseos varovasti pohjan päälle. Ripottele punaherukat pinnalle.

Kuorrute

Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Ripottele kauramuru täytteen päälle. Paista ruutuja noin 40 minuuttia tai kunnes juustokakkutäyte on asettunut reunoilta. Sammuta uuni ja jätä ruudut jälkilämmölle vielä 30 minuutiksi. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jäähtymään täysin.

Kommentit(4)

  
  • Anni sanoo:

    Voikohan näitä pakastaa? Jos muutamaa viikkoa ennen juhlia tekisi pakkaseen.

    • Kyllä nämä sopivat ihan hyvin pakastettavaksi. Sulaessa saattaa hieman irrota nestettä, joten se kannattaa kuivata pois, jos ovat esim. rasiassa, ettei se imeydy pohjaan.

  • Heidi sanoo:

    Luuletko että pohja toimisi erytritolilla ja gluteenittomalla kaurajauho+mantelijauho+psyllium yhdistelmällä? Tai sitten kookosjauho+manteljauho+psyllium?Entä täytteet erytritolilla?

    • Hei Heidi! Valitettavasti minulla ei ole kokemusta erytritolista, enkä tiedä oikein sen ominaisuuksista. Toisaalta tässä ei vaadita kovaa vaahtoutumista tms. joten se saattaa hyvinkin toimia. Täytteen makeutus onnistuu varmasti erytritolillakin. Pohjaan ei tarvita sitkoa, joten vaihtoehtoiset jauhot käyvät tähän (psyllium ei ole välttämätön, ellei siitä haluta lisäkuitua). Huomioi kuitenkin, että mantelijauho ja etenkin kookosjauho ei ole 1:1 korvaavia vehnäjauhon kanssa, vaan etenkin kookosjauhoa tarvitaan huomattavasti vehnäjauhoa vähemmän.

Samankaltaisia kirjoituksia