Viime kuukausien aikana punajuuren suosio tuntuu vain kasvaneen, se on nyt leimattu jo suorastaan superfoodiksi mm. sen maksan entsyymien eritystä lisäävän betaiinin vuoksi. Eli nyt siis punajuurta popsimaan, vaikka sitten kakun muodossa jos ei muuten maistu 😀
Punajuuri-suklaakuppikakut (n. 12 kpl)
150 g voita huoneenlämpöisenä
1,5 dl sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
2 kananmunaa
2 dl hienoksi raastettua punajuurta
3 dl vehnäjauhoja
0.75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 dl maitoa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksi kerrallaan Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Jaa taikina noin 12 muffinssipellille asetettuun vuokaat. Paista 175 c noin 20-25 minuuttia.
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja kasta kuppikakkujen huippu suklaaseen. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Kommentit(0)