Puolukka-keksikakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Suklaapohja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- ¼ tl suolaa
- ½ tl soodaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 2 dl piimää
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Keksipohja
- 150 g Kantolan kaurakeksejä
- 40 g voita
Keksitäyte
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 pkt Toffee Ballerina-keksejä
Puolukkatäyte
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl puolukkahilloa
- (tomusokeria)
Koristelu
- 1 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl puolukoita
- Kantolan pallopipareita (maito- ja valkosuklaa)
- Aatu Aasin Aapispipareita
Ohjeet
Suklaapohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa loput pohjan aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja halkaise jäähtyneenä kahteen osaan.
Keksipohja
Murskaa digestive keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Keksitäyte
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoon. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita täytteeseen.
Puolukkatäyte
Sekoita tuorejuusto ja puolukkahillo yhteen, lisää tarvittaessa sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele tuorejuustoseokseen.
Aseta ensimmäinen suklaapohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle puolet keksitäytteestä. Painele keksitäytteen päälle puolet kaurakeksipohjasta. Levitä päälle puolet puolukkatäytteestä. Toista samat kerrokset uudelleen ja anna kakun asettua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Koristelu
Aseta kakku tarjoilualustalle ja viimeistele pursotuksin, puolukoin, pallopiparein ja Aatu Aasin Aapispiparein.
Kommentit(0)