Puolukka-kinuskikakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl maitoa
- 4 dl Pakkasmarja pakastepuolukoita
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
Kiille
- 2 liivatelehteä
- 2 dl Pakkasmarja pakastepuolukoita
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle puolukat. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä hyvin.
Täyte
Mittaa 2 dl kuohukermaa ja fariinisokeri kattilaan. Keitä seosta, kunnes kylmään vesilasiin tiputetusta pisarasta muodostuu pallo vesilasin pohjalle. Jäähdytä kinuskikastike jääkaappikylmäksi.
Mittaa jäähtynyt kinuski, loput kuohukermasta ja mascarpone kulhoon. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi ja levitä puolukkapiirakan päälle. Anna asettua jääkaapissa muutaman tunnin.
Kiille
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kiillettä varten puolukat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi kuuma puolukkamehu kulhoon ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä välillä sekoitellen haaleaksi. Kaada haalea mehu kakun päälle ja anna jähmettyä 1–2 tuntia.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.
Kommentit(0)