Puolukkapiirakka kinuskikuorrutteella
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Puolukkapiirakka
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl piparkakkumaustetta
- ¼ tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl öljyä
- 1 dl kuohukermaa tai maitoa
- 4 dl puolukoita
Kinuskikuorrute
- 75 g voita
- 1½ dl fariinisokeria
- ¾ dl kuohukermaa
- 3 dl tomusokeria
Ohjeet
Puolukkapiirakka
Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (noin 20x30 cm) tai syvä pyöreä vuoka (halk. noin 23 cm) leivinpaperilla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, öljy ja kerma tai maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele päälle puolukat ja paista piirakkaa noin 20–25 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.
Kinuskikuorrute
Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita tomusokeri joukkoon käsivispilällä vatkaten. Anna kuorrutteen jäähtyä tarvittaessa pieni hetki välillä sekoitellen. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Laitetaanko puolukat jäisinä vai sulatettuna?
Voit laittaa kummin vain, mutta suoraan pakastimesta otetut puolukat saattavat hieman pidentää paistoaikaa.
Hei! Ihanan kuuloinen reseptiPakastin täynnä makeuttamatonta puolukkasurvosta. Soveltuisikohsn siis soseutettu puolukka tähän, jos vaikka valuttaisi ensin? Kiitos!
Olen tehnyt samanlaisen pohjan ohjeella piirakkaa myös hillosta ja se toimi oikein hyvin, joten puolukkasurvoksella onnistuu varmasti myös. Toki kovin nestemäinen survos painuu taikinaan enemmän, joten on ehkä ihan hyvä ottaa ylimääräistä mehua hieman talteen ja käyttää se vaikka puuron pohjana.
Heippa! Ihanan kuuloinen ohje, nam! Jos haluaisin tehdä pellillisen, niin riittäisiköhän 1,5 kertaisena vai pitäisikö tuplata? Kiitos jos ehdit vastailemaan:)
Hei Elsa! Riippuen toki pellin koosta, mutta tekisin kaksinkertaisena. Kuorrutetta riittää kyllä puolitoista kertainen annos, voit kurkata vaikka mokkapalat suolakinuskikuorrutteella -ohjeesta sopivat kuorrutteen määrät. Toki jos haluat erityisen paksun, niin voit kaksinkertaistaakin ohjeen. Huomioi silloin, että paksu kuorrute jähmettyy hieman pidemmän aikaa.