Raparperi-mansikkapavlovat

Raparperi-mansikkapavlovat

19. 06. 2017
Mansikat ja marenki kuuluvat meillä perinteisesti juhannukseen. Makean marengin ja mansikoiden kumppaniksi sopii täydellisesti myös kirpeä raparperi.

Lomalla tuntuu pitävän kovaa kiirettä. Viime viikolla en ehtinyt päivittää edes blogia, sillä lomailimme perheen kanssa Tanskassa. Nyt Legolandista ja vesipuistosta uupuneena on taas palattu kotihellan ääreen ja leivonta jatkuu. 

Tuntuu ihan mahdottomalta ajatella, että ensi viikonloppuna on jo juhannus. Jotenkin alkukesä on hujahtanut kuin siivillä. Ajan pikakulusta huolimatta juhannusleivonta on ollut jo mielessä useamman päivän. Perinteisesti juhannukseen kuuluu tietenkin mansikat. Mansikkakakku on juhannuspöydän must-herkku, mutta jälkiruokapöytään ujutetaan usein myös marenkia ja jäätelöä. Otin pienen varaslähdön juhannusherkkuihin ja tein näitä ihania pavlovia. Pikkupavlovat suorastaan huutavat kesää, sillä alkukesän parhaat herkut ovat näissä juuri täydellisesti esillä. Rahkatäyte sopii marengin makeuteen loistavasti, mutta halutessasi voit täyttää pavlovat myös jäätelöllä ja marjoilla. Loistavia täytevaihtoehtoja ovat muuten myös tämä ihanan sitruunainen täyte ja tämä herkullinen mustikkatäyte.

Mansikka-raparperi minipavlovat

8 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1/2 tl etikkaa

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • tomusokeria maun mukaan
  • sokerissa kiehautettuja raprperinpaloja (voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä)
  • 200 g tuoreita mansikoita

Sokerissa kiehautetut raparperit

  • raparperinvarsia 2–3 koosta riippuen
  • 4 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Ohjeet

Pohja

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Kääntele joukkoon etikka. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pesiä. Paista marenkeja noin tunti tai kunnes pinta on rapea ja myös pesän pohja näyttää kypsyneen. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Täyte

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta vanilja- ja tomusokerilla. Lusikoi täytettä marenkipohjille. Nostele jäähtyneet raparperit liemestä täytteen päälle. Viimeistele vielä tuoreilla mansikoilla.

Sokerissa kiehautetut raparperit

Pese raparperit huolellisesti, poista tarvittaessa kuoren paksuimmat osat (jos käytät ohuita varsia, kuoria ei tarvitse poistaa). Halkaise paksut varret kahteen tai tarvittaessa neljään osaan. Pilko varret noin 3 cm:n pituisiksi paloiksi.

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka kuumentamista, kunnes kaikki sokeri on sulanut. Lisää joukkoon raparperit ja anna kiehua vielä noin minuutti. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kunnolla.

Kommentit(2)

  
  • Henna sanoo:

    Oih, miten kauniita ja kirkkaan valkoisia marenkeja ja ihanat raparperit ja mansikat päällä. Kokeiluun menee

    • Liisa sanoo:

      Voi kiitos Henna! Tuo puhtaan valkoisen ja kirkkaan punaisen kontrasti on tosiaan aika ihana <3

Samankaltaisia kirjoituksia