Mansikka-raparperi minipavlovat
8 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 kananmunanvalkuaista
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- 1/2 tl etikkaa
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g maitorahkaa
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- tomusokeria maun mukaan
- sokerissa kiehautettuja raprperinpaloja (voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä)
- 200 g tuoreita mansikoita
Sokerissa kiehautetut raparperit
- raparperinvarsia 2–3 koosta riippuen
- 4 dl vettä
- 2 dl sokeria
Ohjeet
Pohja
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Kääntele joukkoon etikka. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pesiä. Paista marenkeja noin tunti tai kunnes pinta on rapea ja myös pesän pohja näyttää kypsyneen. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Täyte
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta vanilja- ja tomusokerilla. Lusikoi täytettä marenkipohjille. Nostele jäähtyneet raparperit liemestä täytteen päälle. Viimeistele vielä tuoreilla mansikoilla.
Sokerissa kiehautetut raparperit
Pese raparperit huolellisesti, poista tarvittaessa kuoren paksuimmat osat (jos käytät ohuita varsia, kuoria ei tarvitse poistaa). Halkaise paksut varret kahteen tai tarvittaessa neljään osaan. Pilko varret noin 3 cm:n pituisiksi paloiksi.
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka kuumentamista, kunnes kaikki sokeri on sulanut. Lisää joukkoon raparperit ja anna kiehua vielä noin minuutti. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kunnolla.
Oih, miten kauniita ja kirkkaan valkoisia marenkeja ja ihanat raparperit ja mansikat päällä. Kokeiluun menee
Voi kiitos Henna! Tuo puhtaan valkoisen ja kirkkaan punaisen kontrasti on tosiaan aika ihana <3