Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka

02. 02. 2022
Raparperipiirakka pehmeällä pohjalla ja herkullisella rahkatäytteellä on arki-illan pelastus. Helppo piirakka syntyy ilman vaahdottamista ja monia kulhoja.

Maanantai alkoi vähän nihkeästi, joten päätin käynnistää työt siivoilemalla jääkaappia ja tyhjentämällä pakastinta. Pakastimessa on vielä jäljellä viime vuotista raparperia, joten päätin alkaa niitä käyttämään pois. Samoin jääkaapin perukoille oli piiloutunut pari päiväykseltään vanhentunutta hapanmaitotuotetta, joten niistä oli myös aika päästä eroon. Hapanmaitotuotteethan eivät ole niin päiväysarkoja, joten etenkin leivontaan niitä voi käyttää huoletta vielä pitkälle päiväyksen ylikin, jos ne ovat ulkonäöllisesti ja tuoksultaan kunnossa.

Tämä piirakka on yksi suosikkihävikkiherkuistani. Piirakkaan uppoaa helposti niin erilaiset pakastemarjojen pussin pohjat (sekamarjapiirakka on aivan ihanaa) kuin vähän nahistuneet hedelmätkin. Maitotuotteeksi sopivat erilaiset hapanmaitotuotteet, joista pohjaan käyvät hyvin jogurtti ja piimä (tai ihan kerma/maito, mutta sitä riittää 1 dl). Täytteeseen voi käyttää erilaisia rahkoja tai kermaviiliä ja niiden sekoituksia. Omasta jääkaapista löytyi pohjaan turkkilaista jogurttia, jota ohensin hieman maidolla ja täytteeseen purkki rahkaa ja purkki kermaviiliä. Mausteiden kanssa voi myös tehdä kokeilua. Kardemumman voi jättää pohjasta pois, mutta kardemumman ja raparperin yhdistelmä on mielestäni aivan vastustamaton.

raparperipiirakka
Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä (esim. rypsi)
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl jogurttia (tai kermaviiliä/piimää)

Täyte

  • 500 g maitorahkaa, kermaviiliä tai paksua jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • noin 300 g raparperia
  • 3 rkl ruokokidesokeria

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kardemumma, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen. Lisää öljy, munat ja jogurtti. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.

Täyte

Sekoita rahka, sokeri ja kananmunat yhteen. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele tai asettele raparperinpalat täytteen päälle. Viimeistele ruokokidesokerilla.

Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

raparperi

Kommentit(6)

  
  • Tuomo sanoo:

    Tosi hyvä resepti joka vielä kannustaa purkinpohjien hyödyntämiseen. Tein tupla-annoksen josta tuli juuri sopivasti täyskokoinen uunipellillinen. Käytin turkkilaisen jugurtin jämät sekä pian vanhenevan kuohukermapurkin. Ja piirakasta tuli niiiin hyvä…

    • Voi miten ihana kuulla, kiitos. Tähän on tosiaan mainiota käyttää kaikki mahdolliset jämät ja vähän päiväyksen ohittaneetkin tuotteet. Ja raparperin lisäksi piirakkaan sopivat myös monet marjat ja vaikka omena.

  • Heluna sanoo:

    Kiitos ihanasta ohjeesta jälleen Tein vadelmasta ja mustikasta.

  • Hoo sanoo:

    Huippu ja helppo, suosittelen kokeilemaan!

Samankaltaisia kirjoituksia