Raparperi-rahkapiirakka
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl öljyä (esim. rypsi)
- 2 kananmunaa
- 1½ dl jogurttia (tai kermaviiliä/piimää)
Täyte
- 500 g maitorahkaa, kermaviiliä tai paksua jogurttia
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- noin 300 g raparperia
- 3 rkl ruokokidesokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kardemumma, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen. Lisää öljy, munat ja jogurtti. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Täyte
Sekoita rahka, sokeri ja kananmunat yhteen. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele tai asettele raparperinpalat täytteen päälle. Viimeistele ruokokidesokerilla.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Tosi hyvä resepti joka vielä kannustaa purkinpohjien hyödyntämiseen. Tein tupla-annoksen josta tuli juuri sopivasti täyskokoinen uunipellillinen. Käytin turkkilaisen jugurtin jämät sekä pian vanhenevan kuohukermapurkin. Ja piirakasta tuli niiiin hyvä…
Voi miten ihana kuulla, kiitos. Tähän on tosiaan mainiota käyttää kaikki mahdolliset jämät ja vähän päiväyksen ohittaneetkin tuotteet. Ja raparperin lisäksi piirakkaan sopivat myös monet marjat ja vaikka omena.
Kiitos ihanasta ohjeesta jälleen Tein vadelmasta ja mustikasta.
Kiitos ihanasta kommentista. Vadelma ja mustikka toimi tässä varmasti aivan ihanasti.
Huippu ja helppo, suosittelen kokeilemaan!
Kiitos, aivan ihana suositus <3