Raparperi-valkosuklaakakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 3½ dl sokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl vaniljatahnaa tai 1 rkl vaniljasokeria
- 4½ dl piimää
- 150 g sulatettua voita
- 3 dl raparperia pieninä paloina
- 100 g valkosuklaahippuja
Kuorrute
- 1 pss Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutetta (190 g)
- 40 g voita
- noin ½–¾ dl vahvaa mansikkamehua
Ohjeet
Pohja
Voitele ja tarvittaessa korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa) (Jos käytät nordic waren vuokia, pelkkä voitelu pehmeällä voilla riittää). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja sooda yhteen. Lisää piimä, vaniljatahna ja voisula ja sekoita tasaiseksi (vältä kuitenkin ylimääräistä sekoittamista, ettei taikinaan muodostu sitkoa). Kääntele viimeisenä joukkoon raparperin palat ja valkosuklaahiput. Lusikoi taikina vuokaan ja tasaoita pinta. Paista noin 50 minuuttia uunin alatasolla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin. Voit halutessasi tehdä kakun jääkaappiin valmiiksi jo vaikka kuorruttamista edeltävänä päivänä.
Kuorrute
Mittaa kuorrute kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Lisää mansikkamehua lusikallinen kerrallaan, kunnes saat hitaasti lusikasta valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kylmän kakun päälle. Jos kakku on vielä lämmin, kuorrute valuu sen pinnalta liian nopeasti, eikä jähmety kauniisti. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen leikkaamista. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä ja maut tulevat paremmin esiin vasta seuraavana päivänä.
Voiko käyttää pakasteraparoeria?
Oikein hyvin voit käyttää pakasteraparperia. Se saattaa hieman pidentää paistoaikaa, mutta toimii aivan ihan yhtä hyvin.