Raparperimaustekakku
8 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 115 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 dl kermaviiliä
- ½ dl maitoa
- 3½ dl raparperia pieninä paloina
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Mittaa vehnäjauhot toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe, sooda, suola, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita maito ja kermaviili yhteen ja lisää voivaahtoon vuorotellen jauhoseoksen kanssa. sekoita 1 rkl vehnäjauhoja raparperin paloihin ja kääntele palat taikinaan.
Kaada taikina SAGA paistovuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 60–70 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa, suojaa se peittämällä kakku paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Voi että miten loistava lahjaidea!
Olisko sinulla muita ohjeita mitoitettuna tähän vuokaan?
Itse rakastan raparperia, mutta lapset ei siitä välitä, niin mietin, että tekisivät varmaan mieluummin mieleisensä kakun.
Tämän kakun kyllä testaan heti kunhan varret työntyvät esiin!
Halutessasi voit hyvin korvata ohjeessa olevan raparperin esimerkiksi tuoreilla mansikoilla tai omenalla. Blogin kahvikakut-kategoriasta kannattaa katsoa mieluisia vinkkejä, esimerkiksi perinteinen tiikerikakun resepti voisi olla mitoiltaan hyvin sopiva tähän vuokaan. Voit hyvin korvata myös ohjeessa olevan raparperin esimerkiksi mansikoilla tai omenalla. Huomasin eilen myös kaupassa käydessäni, että vuoasta oli ainakin k-supermarketissa kampanja, jonka mukana sai pienen ohjevihkosen juuri vuokaan mitoitettuja ohjeita.
pystyyköhän tekemään pakasteraparpereista?
Voi hyvin tehdä myös pakasteesta, silloin on hyvä antaa raparperin sulaa hieman ja valuttaa ylimääräinen neste pois. Jos palat laittaa jääkylmänä paistoaika pitenee hieman ja pinta saattaa kuivua ennen sisuksen kypsymistä.
Kiitos muunnan sen gluteenittomaksi .
Loistavaa, maistuu varmasti myös gluteenittomana!