Ainesosat
Pohja
- 3 kkp sokeria
- 5 kkp vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 1 kkp pähkinärouhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 3 kkp maustamatonta jogurttia
- 1 kkp sulatettua voita
- 2 kkp raparperia noin 1 cm:n paloina
Kuorrute
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g tomusokeria
Ohjeet
Pohja
Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon jogurtti ja voi. Lisää viimeiseksi raparperi ja jaa taikina kakkuvuokiin. Paista noin tunnin ajan tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Kuorrute
Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä se jäähtyneiden kakkujen päälle. Kuorrute riittää kahteen kakkuun, ahneempi ja sokerinhimoinen (minä) saa sen kyllä mahtumaan yhdenkin kakun päälle.
Kommentit(0)