Raparperimutakakku

Raparperimutakakku

26. 06. 2023
Perinteinen raparperipiirakka saa haastajan tästä ihanasta mutakakusta. Makea pohja ja kirpeä raparperi ovat täydellinen yhdistelmä.

Tässä ihanassa mutakakussa maistuu raparperin ja valkosuklaan lisäksi raikas lime. Mutakakku on todella helppo ja se paranee odotellessa (ainakin seuraavaan päivään, sillä kauemmastahan täällä ei ole kokemusta ). Mutakakku sopii myös pakastettavaksi ja se on ihanaa jäätelön kanssa tarjoiltuna.

raparperimutakakku
raparperimutakakku

Raparperimutakakku

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 150 g valkosuklaata
  • 125 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 lime
  • 2–3 dl raparperia paloina
  • 1 rkl raesokeria tai tavallista sokeria

Ohjeet

Vuoraa pyöreä (noin 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, sitten vanilja ja limenn raastettu kuori. Purista joukkoon limen mehu. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele pinnalle raparperinpalat ja raesokeri. Paista noin 30 minuuttia, keskiosan tulee olla vielä taikinainen. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

mutakakku raparperi Valkosuklaa

Kommentit(12)

  
  • Oo sanoo:

    Toimiiko tämä gluteenittomana? Mikä gluteeniton jauho olisi paras vehnäjauhojen tilalle?

    • Tämä toimii loistavasti myös gluteenittomana. Käytän yleensä vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta. Aiemmin olen käyttänyt Semperin finmixiä, mutta nyt markkinoilla on varmasti monia muitakin hyviä vaihtoehtoja.

  • Saikku sanoo:

    Voisiko tähän käyttää raparperin tilalla jotakin muuta?

    • Hei! Ehdottomasti voi. Olen tehnytkin tästä monta eri versiota ja esim. omenalla ja mustikalla on tullut aivan ihana.

  • Maryann sanoo:

    Aivan mahdottoman hyvää! Tämä meni luottoresepteihin. Kiitos reseptistä!

  • leipuri sanoo:

    Onko kuvan piirakka tehty tupla-annoksena?

  • Nams sanoo:

    Moi,
    Pystyisiköhän tämän tehdä uunipellin kokoisena? Olisikohan kaksinkertainen ohje tähän hyvä vai 2,5 x? ☺️

    • Moi! Pystyy toki tekemään myös pellille, mutta silloin vaarana on, että reunat kuivuvat liikaa tai keskusta jää raa’aksi. Kannattaa siis tarkkailla paistoa. Tekisin pellille 2,5 kertaisen annoksen.

  • Leea sanoo:

    Osaatkoa sanoa käykö pakastettu raparperi?

    • Pakastettu raparperi käy hyvin. Pyörittele jäiset raparperinpalat kevyesti perunajauhossa ennen kakun päälle laittoa, niin niistä ei irtoa ihan liikaa nestettä.

Samankaltaisia kirjoituksia