Raparperipiirakka

20. 06. 2011
Raparperit kasvavat hurjaa vauhtia, joten niistä on viime viikkoina tullut leivottua vaikka mitä. Tämä piirakka on ehdottomasti yksi suosikeistani, helppo ja vaivaton tehdä. Raparperiäkään ei tarvitse keitellä, pelkkä putsaaminen ja pilkkominen riittää.

Raparperipiirakka
uunipellillinen   |   30-60 min   |   helppo

Pohja:

  • 3½ dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl soodaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1½ dl öljyä
  • 6½ dl piimää

Pinnalle:

  • 4-6 raparperinvartta pestynä, kuorittuna ja paloiteltuna
  • ruokokide- tai hienosokeria
  • mantelilastuja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja piimä. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle, syvälle uunipellille. Ripottele päälle raparperinpalat, sokeria ja mantelilastuja. Paista 225*c:sen uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia.

 

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

manteli piirakka raparperi

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia