Ristiäiskakku

03. 05. 2015
Raikasta kermakakkua tyttövauvan kastejuhlaan.

Ristiaiskakku

Pääsin pitkästä aikaa tekemään kakkua kastejuhlaan. Halusin tehdä jotain oikein hempeää ja keväistä tyttövauvan ensimmäiseen juhlaan, mutta pinkki ei tuntunut tällä kertaa sopivalta. Niinpä päädyinkin keltasävytteiseen koristeluun nukkuvan vauva ja keväisten kukkien myötä. Kakusta toivottiin aika perinteistä täytekakkua, joten kuorrutin sen puhtaasti kermalla. Täytteenä kakussa oli raikas hedelmämousse.

Hedelmämousse 

  • 5 liivatetta
  • 1 prk (250g) mangorahkaa (arla keittiö)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruuna
  • 300 g mangoa, tuore tai pakaste
  • 1-1 1/2 dl sokeria
  • 4 dl kermaa
  • 3 passionia

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka ja  tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Raasta joukkoon sitruunan kuori. Kiehauta mango, sokeri ja sitruunasta puristettu mehu kattilassa, kunnes mango pehmenee. Soseuta sauvasekoittimella. Liuota joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Vaahdota kerma omassa kulhossaan.  Kääntele kerma tuorejuustoseokseen ja lisää viimeisenä passioinin siemenet ja hedelmäliha.

Ristiaiskakku2

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(9)

  
  • Kookkos sanoo:

    Hei, kiitos kivasta ohjeesta. Pysyyköhän tämä hyvin kasassa hieman tukevamman kakkupohjan välissä. Leikattavuutta siis pohdin. Alkaakohan pursuta väleistä kun kakkupohja on selkeästi raskaampi kuin sokerikakkupohja?

    • Liisa sanoo:

      Hei! Tämä mousse sisältää liivatetta ja on rakenteeltaan kiinteä, joten se pysyy kyllä tukevammankin kakun välissä. Toki jos teet esim. painavaa kerroskakkua, kakku vaatii lisätukea.

  • Daniella sanoo:

    Moi Liisa, kuinka paljon tuosta tulee täytettä? 24cm kakun kahteen väliin?

    • Liisa sanoo:

      Moi Daniella! Pahoittelen etten ollut tuota maininnutkaan ohjeessa. Määrä on mielestäni juuri sopiva 22-24 cm:n kakun kahteen väliin, riippuen ihan siitä miten runsaasta täytteestä pitää.

  • Heidi sanoo:

    Hei
    miten pursotukset on tehty?
    Mistä täyteohje löytyy?
    kaunis kakku 🙂

    • Liisa sanoo:

      Hei Heidi! Lisäsin täyteohjeen tähän postaukseen. Alareunan pursotukset on tehty vuorotellen koripunostyllaa ja puoliavointa tähtityllaa käyttäen. Yläreunassa laitoin purostinpussin toiselle puolelle keltaista ja toiselle valkoista kermaa, jolloin saa kaksivärisen pursotuksen. Tuollainen ruusuköynnös tehdään pursottamalla yhdeksikköjä vuorotellen eri suuntiin. Ja käytin pursotukseen tosiaan ihan vaan tomusokerilla maustettua kuohukermaa.

  • Elli sanoo:

    Voih ihana! Itselläkin on ristiäiskakku suunnitteilla oman kummitytön ristiäisiin 🙂

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Elli! Pienille on kyllä kiva tehdä kakkuja. Täytyy tulla kurkkimaan, millaisen sinä teet 😀

  • Heidi sanoo:

    On ihan super kaunis kakku!! 🙂

Samankaltaisia kirjoituksia