Rullattu vadelmakakku
18 annosta / yli 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Pohja
- 8 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ dl kaakaota
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 500 g mascarpone-tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 350 g vadelmia
Koristelu
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 200 g valkosuklaata
- kukkia
- foliota
Ohjeet
Pohja
Vuoraa kaksi syvää uunipeltiä leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakao, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita yhteen. Sekoita jauhoseos munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina esivalmistelluille uunipelleille ja paista 200 °C:ssa 8-10 minuuttia.
Ripottele sokeria kahdelle tyhjälle leivinpaperille ja kumoa paistetut pohjat sokerin päälle. Leikkaa levyt pituussuunnassa kahteen tai kolmeen yhtä leveään osaan, riippuen haluatko kakusta korkean vai hieman matalamman. Matalampi kakku on tukevampi ja helpommin leikattava, kun taas korkea kakku tuo pöytään näyttävyyttä. Kääri levyt leivinpaperin kanssa rullalle ja anna jäähtyä käärittynä täytteen valmistuksen ajan.
Täyte
Mittaa kerma, mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa tasaiseksi vaahdoksi. Levitä vaahto tasaisesti pohjille. Ripottele päälle vadelmia. Kääri ensimmäinen pohjasuikale napakasti rullalle. Jatka seuraavalla suikaleella suoraan edellisen päälle. Jatka näin kunnes kaikki suikaleet on käytetty. Kääri rulla tiukasti leivinpaperiin ja laita kylmään vetäytymään noin tunniksi.
Koristelu
Vaahdota 2 dl kermaa ja tomusokeri kuorrutusta varten. Aseta rulla tarjoiluvadille, poista leivinpaperit ympäriltä ja kuorruta kakku ohuelti kermalla. Pohja saa kuultaa kuorrutteen läpi. Laita kakku kylmään, mieluiten pakastimeen 15 minuutiksi. Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna loput kermasta. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle, auttaen valumista reunoille.
Suojaa kukkien varret ja kakkua koskettavat osat huolellisesti foliolla ja työnnä kukat varovasti kakkuun.
Onpas hauska idea!
Kiitos! Tämä on hauskaa vaihtelua perinteiselle täytekakulle.
Hei, Jos jaan levyt kahteen Osaan, käärin siis kaikki Neljä yhteen saadakseni korkeamman lOpputuloksen? Pysyisikö kasassa, jos laittaa esim. Kaksi rullaa päällekkäin? Entä mitEn piilottaa rullan pääty? KuorrutteElla? Jotta saa tasaisen lopputuloksen? Kiitos 🙂 Sinulla on upeita reseptejä täällä!
Hei Niina! Juuri niin, että käärit kaikki neljä levyä rullaksi. Tämä suuri rulla kannattaa kääriä vähäksi aikaa tiukasti leivinpaperiin ja laittaa se jääkaappiin vetäytymään, jolloin siitä tulee kestävä. Jos tarkoitat rullia korkeussuunnassa päällekkäin, en usko kakun pysyvän silloin kasassa. Rulla kuorrutetaan kokonaan (sivut ja päällinen) kuorrutteella, jolloin saat tosiaan tasaisen kakun. Mukavia leivontahetkiä!
Hei! Tuleeko pohjaan tosiaan pelkkää perunajauhoa, vaikka ohjeessa puhutaan “jauhoista”?
Hei Enni! Ohjeeseen tulee tosiaan vain perunajauhoja ja tuolla jauhot sanalla viitataan niihin. Pahoittelen epäselvyyttä.