Runebergin keksit
18 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Keksit
- 125 g voita
- 1½ dl sokeria
- 5 tippaa karvasmanteliaromia (Dr. Oetker)
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl korppujauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl mantelirouhetta
- 2 dl paistonkestävää vadelmahilloa
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- noin 1–2 rkl vettä
Ohjeet
Keksit
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää karvasmanteliöljy ja muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, korppujauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe. Kääntele jauhoseos voivaahtoon.
Ota taikinasta noin pingispallon kokoisia paloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä väleihin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paina palojen keskelle kuoppa johon laitat lusikallisen vadelmahilloa. Paista 175 °C:ssa noin 10-12 minuuttia.
Kuorrute
Kun keksit ovat jäähtyneet pursota tomusokeri-vesiseoksesta hillon ympärille renkula. Anna kuorrutteen kuivahtaa hetki ennen tarjoilua.
Jei, blogi mainittu! 😀 Nämä näyttää todella hyviltä, vähän vaaleammilta kuin minun tekemät. 🙂
Kivoja 🙂 Huomasin, että Emerald City-blogissakin oli keksitty keksit.
Hah. Pitihän se arvata, että nämä oli jo keksitty 😀 Ja ilmeisesti olivat löytyneet myös Hellapoliisilta joskus. Lähestymistapa tuntuu kuitenkin olevan eri, joku kehittää muokkaamalla runebergin torttureseptiä, kun itse lähdin liikkeelle ihanasta cookiereseptistäni.