Sateenkaarikeksit
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 100 g voita
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2½ dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl vanilja-aromia
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- geelimäisiä elintarvikevärejä (punainen, keltainen, vihreä, liila)
- koristerakeita
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Vatkaa vaahdotettuun voihin tuorejuusto ja sokeri. Lisää muna ja vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Älä kuitenkaan enää vatkaa tai vaivaa taikinaa voimakkaasti, ettei siihen muodostu sitkoa. Jaa taikina neljään osaan ja värjää osat eri väreillä. Kääri taikinat kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen. Jaa jokainen taikina 12 osaan. Ota yksi pala jokaista väriä ja purista palat kevyesti yhteen. Pyöritä pallot noin 20 cm pitkäksi tangoksi ja kierrä tanko itsensä ympäri niin, että saat pyöreän keksin. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja ripottele pinnalle koristerakeita. Paista keksejä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pinnalta hieman rapeita, mutta eivät vielä ole ruskistuneet. Anna keksien jäähtyä pellillä täysin ennen siirtämistä.
voiko tuon tuorejuuston korvata jollakin muulla? vai vaikuttaako koosteeseen? Olen etsinyt reseptiä, jolla voisin tehdä “kakka”keksejä, mutta kaikki taikinat leviävät pellille. saisikohan tällä reseptillä tehtyä?
Hei! Tuorejuusto on keksin rakenteen kannalta olennainen, joten en valitettavasti usko, että sen voi suoraan korvata jollain muulla. Tämä olisi kyllä kakkakekseihin juuri sopiva taikina 😀