Sitruunainen vuokapulla
3 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 2 pss kuivahiivaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 13 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
Täyte
- 400 g sitruunarahkaa
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 dl paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Kuorrute
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2½ dl tomusokeria
- 1 sitruunan mehu
- 1–2 rkl maitoa
- sydän koristerakeita
Ohjeet
Pullataikina
Lämmitä maito noin 40 asteiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola, ja kardemumma ja anna seistä noin 5 minuuttia tai kunnes pinnalle alkaa muodostumaan kuplia. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa, kunnes siihen muodostuu hyvä sitko (noin 10 minuuttia). Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja anna kohota 30 minuuttia.
Täyte
Sekoita huoneenlämpöinen rahka, pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää vaniljakreemijauhe ja sekoita tasaiseksi. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla.
Kauli kohonnut pullataikina suureksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50x60 cm). Levitä täyte taikinalle ja kieritä taikina rullalle. Leikkaa taikina kolmeen SAGA paistovuoan pituiseen palaan. Aseta palat paistovuokiin. Leikkaa rulliin saksilla pitkät viillot noin 2 cm:n välein. Käännä viillot vuorotellen eri suuntiin. Nosta vuoat uunipellille ja kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele pullien pinta kananmunalla ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.
Kuorrute
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu yhteen. Ohenna tarvittaessa maidolla. Valuta kuorrutetta pullien päälle. Viimeistele sydän-koristerakeilla.
Kommentit(0)