Hasselpähkinä-suklaakuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1 muna
- 1½ dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 2 dl sokeria
Kuorrute
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 3 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä
- 12 kpl suklaakonvehteja
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.
Sulata voi ja sekoita voisulan joukkoon kahvi, muna ja maito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda ja sokeri yhteen. Lisää joukkoon nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia.
Vaahdota kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon hasselpähkinä-suklaalevite. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneille kuppikakuille. Viimeistele suklaakonvehdeilla.
Nää ovat varmasti ihan taivaallisen hyviä! ♥
Nutellasta on vaikea saada mitään huonoa aikaseks 😀