Maapähkinä-suklaajuustokakku kinuskikuorrutteella
16 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g digestive-keksejä
- 75 g voita
Suklaatäyte
- 200 g tummaa suklaata (väh. 50% kaakaota)
- 1 tl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 125 g maitorahkaa
- ½ dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Maapähkinätäyte
- 2 liivatetta
- 1½ dl maapähkinävoita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 125 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilja-aromia
- 2 rkl vettä
- 2 dl kuohukermaa
Kinuskikiille
- 2 dl kuohukermaa
- 1½ dl fariinisokeria
- 2 liivatelehteä
Koristelu
- 3 munaa
- 1½ dl sokeria
- snickers-patukoita
- suklaapalloja ja -rakeita
- suolapähkinöitä
Ohjeet
Pohja
Vuoraa 22–24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Suklaatäyte
Sulata suklaa öljyn kanssa ja jätä odottamaan. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja rahka yhteen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen ja kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Älä vatkaa ettei seos juoksetu. Levitä suklaamousse pohjan päälle ja laita kylmään maapähkinätäytteen valmistuksen ajaksi.
Maapähkinätäyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Notkista maapähkinävoita tarvittaessa lämmittämällä sitä hieman. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sokeri, vanilja ja maapähkinävoi yhteen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Levitä maapähkinätäyte suklaamoussen päälle ja laita kylmään kinuskin valmistuksen ajaksi.
Kinuskikiille
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Liuota pehmenneet liivatelehdet kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuski maapähkinätäytteen päälle ja anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Koristelu
Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Laita liedelle kulhoa pienempi kattila, jossa on vähän vettä. Aseta kulho vesihauteeseen niin ettei sen pohja osu veteen. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvaa, vaan se saa poreilla hiljalleen. Lämmitä seosta kevyesti vatkaten, kunnes sen lämpötila on 65 astetta. Jos et omista sokerinlämpömittaria, voit tunnustella seosta varovasti hieromalla sitä sormien välissä. Seos on valmista, kun se tuntuu lämpimältä ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa marenki huoneenlämpöiseksi. Pursota marenki kakun päälle ja ruskista kaasupolttimella. Viimeistele kakku snickers-paloilla ja suklaarakeilla.
hEI, MILLÄ TYLLALLA NUO IHANAT PURSOTUKSET ON TEHTY?
TERVEISIN, mINNA
Hei! Tylla on suuri avoin tähtitylla sweetly does it 9f. Städteriltä löytyy valikoimasta hyvin samankaltainen.