Suklaa-maapähkinäkakku kinuskikuorrutteella

Suklaa-maapähkinäkakku kinuskikuorrutteella

09. 09. 2019
Suklaata, maapähkinää ja kinuskia. Ihan otsikossa en sitä viitsinyt hehkuttaa, mutta niinkuin varmasti makuyhdistelmä ja koristelut kertoo, niin snickers-kakkuhan tämä oikeasti on.

Syksyn tullen suklaiset ja pähkinäiset makuyhdistelmät alkavat taas kiehtoa. Kun kesä on menty enemmän marjaisilla ja raikkailla herkuilla, nyt huomaan kaipaavani täyteläisiä ja lämmittäviä makuja. Selailin vanhoja päivityksiäni ja löysin sieltä tämän herkullisen koontipostauksen syksyn parhaista suklaaherkuista. Ihana suolakinuski-suklaapiiras sai ajatukset liitelemään taivaallisessa kinuskin ja suklaan yhdistelmässä ja niinpä mieleeni nousikin tämä jo kesällä isoveljeni syntymäpäiväjuhliin tekemäni kakku. Veljeni rakastaa snickerssiä, joten käytin tuota klassikkosuklaapatukkaa innoittajana tähän kakkuun.

En ehtinyt ennen juhlaa testailla kakkuja, joten päätin tehdä mousset hyvin itselleni tutulla kaavalla, jottei juhlapäivänä tule yllätystä kakkujen koossapysymisen kanssa. Tämä pohja toimi tähänkin reseptiin oikein hyvin. Kakku on maukas, muttei liian makea. Voimakkaan suklainen kerros sopii hyvin yhteen maapähkinän kanssa ja kinuski ja koristelun sveitsiläinen marenki antavat kakulle hieman kaivattua makeutta.

Koristelussa noudatin jälleen tätä kranssimaista muotoa, joka viime aikoina on miellyttänyt silmääni kovasti. Siihen on helppo kasata nopeastikin erilaisia koristeita kauniiksi kokonaisuudeksi ja kakkua leikatessa kukaan ei jää ilman lisäherkkuja.

Maapähkinä-suklaajuustokakku kinuskikuorrutteella

16 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 200 g digestive-keksejä
  • 75 g voita

Suklaatäyte

  • 200 g tummaa suklaata (väh. 50% kaakaota)
  • 1 tl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 125 g maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Maapähkinätäyte

  • 2 liivatetta
  • 1½ dl maapähkinävoita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 125 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa

Kinuskikiille

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2 liivatelehteä

Koristelu

  • 3 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • snickers-patukoita
  • suklaapalloja ja -rakeita
  • suolapähkinöitä

Ohjeet

Pohja

Vuoraa 22–24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Suklaatäyte

Sulata suklaa öljyn kanssa ja jätä odottamaan. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja rahka yhteen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Lisää suklaa tuorejuustoseokseen ja kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Älä vatkaa ettei seos juoksetu. Levitä suklaamousse pohjan päälle ja laita kylmään maapähkinätäytteen valmistuksen ajaksi.

Maapähkinätäyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Notkista maapähkinävoita tarvittaessa lämmittämällä sitä hieman. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sokeri, vanilja ja maapähkinävoi yhteen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Levitä maapähkinätäyte suklaamoussen päälle ja laita kylmään kinuskin valmistuksen ajaksi.

Kinuskikiille

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Liuota pehmenneet liivatelehdet kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuski maapähkinätäytteen päälle ja anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Koristelu

Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Laita liedelle kulhoa pienempi kattila, jossa on vähän vettä. Aseta kulho vesihauteeseen niin ettei sen pohja osu veteen. Vesihauteen vesi ei saa olla kiehuvaa, vaan se saa poreilla hiljalleen. Lämmitä seosta kevyesti vatkaten, kunnes sen lämpötila on 65 astetta. Jos et omista sokerinlämpömittaria, voit tunnustella seosta varovasti hieromalla sitä sormien välissä. Seos on valmista, kun se tuntuu lämpimältä ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa marenki huoneenlämpöiseksi. Pursota marenki kakun päälle ja ruskista kaasupolttimella. Viimeistele kakku snickers-paloilla ja suklaarakeilla.

 

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(2)

  
  • minna sanoo:

    hEI, MILLÄ TYLLALLA NUO IHANAT PURSOTUKSET ON TEHTY?

    TERVEISIN, mINNA

    • Liisa sanoo:

      Hei! Tylla on suuri avoin tähtitylla sweetly does it 9f. Städteriltä löytyy valikoimasta hyvin samankaltainen.

Samankaltaisia kirjoituksia