Suklaa-pähkinäwhoopiet
16 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl muscovadosokeria
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaota
- 1 tl leivinjauhetta
Kinuski
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
Täyte
- 2½ dl tomusokeria
- 50 g voita
- 125 g maapähkinävoita
- 1 tl vanilja-aromia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet
Pohja
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos vaahtoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin 10 minuutiksi.
Levitä taikinasta 32 kasaa leivinpapereilla vuoratuille uunipelleille. Jätä tilaa kasojen väliin, sillä ne leviävät uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Kinuski
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes kylmään vesilasiin tiputettu pisara muodostaa siistin pisaran lasin pohjalle. Jäähdytä kinuski kunnolla.
Täyte
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää maapähkinävoi ja vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele joukkoon tuorejuusto. Levitä puolelle pohjista kinuskia ja reilu lusikallinen täytettä. Paina toinen pohja päälle.
Kommentit(0)