Suklaafondant Amarula-kinuskilla
4 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Voit tehdä ohjeesta 4-5 suurempaa tai kahdeksaan pienempää fondantia. Usein on hyvä varata yksi ylimääräinen fondant, jolla voit testata kypsyyden.
Ainesosat
Amarula-kinuski
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 3 rkl Amarula Marula Fruit Cream -likööriä
- ½ tl suolaa
Fondant
- 100 g voita
- 150 g tummaa suklaata (noin 60 % kaakaota)
- 2 kananmunaa
- 2 kananmunan keltuaista
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vanilja-aromia
- ¾ dl vehnäjauhoja
- voita ja kaakaojauhetta vuokien voiteluun ja jauhottamiseen
- Tarjoiluun kermavaahtoa tai jäätelöä
Ohjeet
Amarula-kinuski
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Keitä, kunnes seos paksunee (noin 10 minuuttia). Ota kattila liedeltä ja mausta kinuski suolalla ja Amarulalla. Jos kinuski on jäähtyessään liian paksua, voit ohentaa sitä lisäämällä Amarulaa.
Fondant
Esivalmistele fondant muotit (esim. uuninkestävät kahvikupit) voitelemalla ne huolellisesti. Jauhota voidellut muotit huolellisesti kaakaojauheella. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sulata voi ja suklaa. Mittaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa varovasti munavaahtoon. Siivilöi joukkoon vehnäjauho ja sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi. Älä vatkaa, ettei taikinasta katoa liikaa ilmaa.
Jaa taikina tasaisesti esivalmisteltuihin muotteihin niin, että muotin yläreunaan jää noin 1½ cm tilaa. Paista fondantteja noin 10 minuuttia (isompia pari minuuttia pidempään) tai kunnes ne ovat nousseet noin 1 cm:n reunan yli.
Kumoa fondantit varovasti lautaselle ja tarjoile heti Amarula-kinuskin ja vaahdotetun kerman kanssa. Fondantin tulisi pitää muotonsa, mutta olla sisältä vielä juoksevaa.
VINKKI: Voit pakastaa fondantit raakana ja paistaa juuri ennen tarjoilua. Huomaa, että pakastetun fondantin paistoaika pitenee hieman.
Kuulostaa nyt jo tulevalta suosikilta
No tää on kyllä ihana. Pakastimeen valmiiksi tekeminen on mainio vaihtoehto, jos haluaa silloin tällöin superhyvää jälkiruokaa. Harmi vain, että meillä nämä eivät ole koskaan pakastimessa pitkään säilyneet.