Tutkiskelin eilen illalla jääkaapin sisältöä ja mietiskelin millaistakohan kakkua sitä tänä isänpäivänä syötäisiin. Sain K-team messuilla ollessani Dr. Oetkerilta kauan kaivattuja suklaahippuja ja mieleen tulikin kokeilla niitä kakussa. Perinteisesti olisin laittanut nuo johonkin paistettavaan leivonnaiseen, kuten cookieseihin tai muffinsseihin, mutta tällä kertaa halusin tehdä hyydykekakkua. Rasahtelevat suklaahiput toivatkin oikein kivaa rouskuvuutta muuten niin sileään moussekakkuun. Valkosuklainen ja tilkan kahvilikööriä sisältävä mousse toimi hyvin pohjana tummille suklaahipuille ja leikattaessa kakku oli mainion näköinen. Ja mikä tärkeintä, Iseille maistui!
Suklaahippukakku (20 cm:n vuokaan)
Pohja:
- 200 g Digestive-keksejä
- 80 g voita sulatettuna
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 200 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 3 dl kermaa
- 3/4 dl kahvilikööriä
- 100 g tummia suklaahippuja
Koristeluun:
- Suklaahippuja
- 1 dl kermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Kuumenna kahvilikööri. Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata ne kuumaan kahvilikööriin. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Yhdistä vaahto tuorejuusto-rahka seokseen. Kääntele joukkoon suklaahiput kaada pohjan päälle. Ripottele päälle suklaahippuja ja anna jähmettyä noin 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuuasta. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, kaakao ja sokeri tasaiseksi ja yhdistä kermavaahtoon. Siirrä seos tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille ruusukkeita.
Suklaahippujen määrää voi halutessaan lisätä, tuo 100 g on aika sopivasti, mutta ihan jokaiseen suupalaan ei hippua välttämättä osu.
Voisikohan kahviliköörin korvata jollain muulla?
Hei Elina! kahviliköörin voi aivan hyvin korvata esimerkiksi tavallisella kahvilla.
Hei Liisa
Neuvotko miten tehdään sokeriliemi, missä teen väärin, kun en saa siitä lientä.
Aina kun yritän kaataa sitä kattilasta se on jo niin paksua ettei se mihinkään sieltä kattilasta tule.
Moi Tanja! Tarkoitatko ihan perussokerilientä, jota voi käyttää juomien maustamiseen tai vaikka kakkujen kostutukseen? Millaisella suhteella teet liemen? Eli laitatko yhtä paljon sokeria ja vettä? Lientä keitellään yleensä vain hetki, jo pari minuuttia riittää. Pitkä keittoaika tekee siirapista paksumpaa. Myös vähäisempi veden määrä vaikuttaa koostumukseen. Jos seos on selvästi rakeista ja kivikovaa, sokeri on kristallisoitunut. Sen aiheuttaa usein liika sekoittemleminen sulatuksen aikana. Sokerin olisi parasta antaa sulaa ihan sekoittamatta. Valmiisiin sokeriliemiin käytetään usein kiteytyimistä estävää tekijää, kuten glukoosisiirappia, mutta se ei ole välttämätöntä. Toivottavasti tästä oli apua ja onnistut seuraavalla kerralla. Kysy ihmeessä lisää jos tämä ei selkeyttänyt asiaa.
Onpa kaunis kakku! Ja maistuu varmasti hyvälle… Tätä kyllä täytyy koittaa! Onnittelut kilpailu voiton johdosta:)
Kiitos Sinikka! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Tää on kyllä tosi kaunis! 🙂
Aa…….h! Ihanaa! Kakut vaan paranee ! Siis niin mielettömän ihkua että viimeistä suupalaa yritti pitkittää loputtomiin!
Täydellinen kakku, nam!:)