Suklaajuustokakku toscakuorrutteella
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g digestive-keksejä
- 75 g voita
Täyte
- ½ dl maitoa
- 150 g tummaa suklaata
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl vaniljatahnaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
Kuorrute
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kuohukermaa
- 100 g mantelilastuja
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Murskaa keksit rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (noin 3 cm korkeaksi reunukseksi). Paista pohjaa uunissa ilman täytettä noin 10 minuuttia.
Täyte
Sulata suklaa yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen. Lisää vanilja ja vehnäjauho sekoita tasaiseksi. Sekoita viimeisenä joukkoon suklaa. Kaada massa pohjan päälle.
Madalla uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista juustokakkua noin 30–40 minuuttia tai kunnes se on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä kevyesti hytkyvä.
Kuorrute
Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen varovasti sekoitellen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus erittäin varovasti pohjan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut kauniin vaaleanruskean värin.
Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tarjoiltuna.
Voiko venhnäjauhon korvata jollakin, jotta kakusta saisi gluteenittoman? Soveltuuko maissitärkkelys tai gluteeniton jauhoseos?
Moi Hanna! Voit tosiaan hyvin korvata vehnäjauhon vaikka maissitärkkelyksellä ja keksit vaihtaa gluteenittomiin, jotta saat gluteenittoman version.
Paistoinko liian vähän aikaa, kun kakku lässähti keskeltä jäähtyessään.
Hei Laina! Kyllä silloin on valitettavasti paistettu hieman liian vähän aikaa.
Moikka! Millä ihmeellä tuohon kakkuun jää tuo valkoinen kerron mantelin ja suklaatäytteen väliin? Onko manteli kuorrutteen ohje varmasti oikein? Koska voihan sulaa ja valuu reunoulle ja imeytyy kakkuun ja päälle jää vain mantelit ruskettuneena?
Hei! Ohje on kyllä ihan oikein. Kuorrutetta pitää keittää hetki, jotta se sakenee hieman ja voi sitoutuu siihen. Päälle asettelu pitää tehdä ohjeen mukaan varovasti, jottei kuorrute painu täytteeseen.