Suklaiset jättimarengit
6 annosta / yli 60 min / helppo GM
Ainesosat
- 3 kananmunan valkuaista
- 1¾ dl erikoishienoa sokeria
- ½ tl vaniljatahnaa tai aromia
- ¼ tl etikkaa
- 75 g tummaa suklaata
Ohjeet
Kuumenna uuni 125 ℃:seen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (vaahto tulee pysyä ylösalaisin käännetyssä kulhossa muutaman sekunnin). Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan vatkaten hyvin ennen seuraavan lusikallisen lisäämistä. Vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on kiiltävää. Kääntele joukkoon vanilja ja etikka. Sulata suklaa ja kääntele kevyesti vaahtoon, niin että suklaa näkyy vaahdossa selvinä raitoina. Liika sekoittaminen saattaa aiheuttaa marengin lässähtämisen, koska suklaan rasva sekoittuu vaahtoon, joten tässä kannattaa olla tarkkana.
Annostele marengit lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja laske lämpötila 100 ℃:seen. Paista noin 60–90 minuuttia, tai kunnes marengit irtoavat leivinpaperista nostamalla. Anna marenkien jäähtyä uunin jälkilämmössä luukun ollessa hieman raollaan. Marengit kannattaa säilyttää syömiseen asti huoneenlämmössä kosteudelta suojattuna.
Hei,kiitos reseptisi toimi täydellisesti. oliko tarkoitus että marenki on ulkoa rapea ja sieltä sitkeä ja hieman kostea? Marengit olivat samanlaisia koko paiston ajan,ei lässähtänyt.
Mukavaa Joulun odotusta perheellesi,
Saga
Hei Saga! Ihana kuulla. Kyllä mielestäni marenki on parhaimmillaan juuri sellaisena sisältä hieman sitkeänä.