Talvimaisemakakku
10 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 tl Dr.Oetker soodaa
- 1 dl öljyä
- 2½ dl fariinisokeria
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 1 dl vettä
- 1 tl Dr. Oetker piparminttuaromia
Täyte
- 200 g Dr.Oetker tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
Hyytelö
- 5 liivatelehteä
- 3 dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½-1 tl Dr.Oetker piparminttuaromia
- muutama tippa Dr.Oetker sinistä ja vihreää geeliväriä
Kuorrute ja koristelu
- 100 g voita
- 3 dl tomusokeria
- ½ tl Dr.Oetker vanilja-aromia
- 50 g Dr. Oetker punaista sokerimassaa
- 50 g Dr.Oetker valkoista sokerimassaa
- 200 g Dr.Oetker vihreää sokerimassaa
- Dr.Oetker koristelugeeliä (punainen, vihreä ja valkoinen)
- pieni määrä kaakaojauhetta
- Dr.Oetker Silver glitter spray
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Vuoraa vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa öljy, fariinisokeri, jogurtti, munat, vesi ja minttuaromi. Kaada nesteet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä.
Täyte
Kaada tumma suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia tai kunnes suklaa on paksua, mutta helposti levittyvää. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja levitä päälle ohut kerros suklaatäytettä. Nosta päälle toinen pohja ja toista sama vielä kerran. Muotoile kakku leikkaamalla etuosaan pieni järvi (jätä järven pohjaan ohuempi kerros kakkua). Muotoile pois leikatusta kakusta rannalle tuntureita ja järvelle pieni saari. Peitä koko kakku huolellisesti suklaatäytteellä. Anna kakun kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, tai kunnes pinta on jähmettynyt ja kylmä.
Sulata valkosuklaa ja maalaa sillä järven pohja. Aseta reunakalvo todella tiiviisti kakun ympärille ja laita sen päälle kakkuvuoan reunus. Laita kakku jääkaappiin odottamaan.
Hyytelö
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja seos on kunnolla kuumaa. Liuota pehmenneet liivatteet nesteeseen ja värjää neste geeliväreillä. Mausta piparminttuaromilla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
Kaada pieni määrä jäähtynyttä nestettä varovasti järven paikalle. Tarkasta vuotaako nestettä jostain. Jos vuotaa, tiivistä vuotokohdat ennen nesteen lisäämistä. Kun vuoka on varmasti tiivis, lisää loput nesteestä ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kuorrute ja koristelu
Vatkaa huoneenlämpöinen voi erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Mausta vaniljalla.
Poista hyytynyt kakku vuoasta ja kuorruta lumipeitteiseksi voikreemillä. Valmista sokerimassasta kuuset, pikkumökki ja laituri (ruskeaa massaa saat värjäämällä valkoista kaakaolla). Tee mökkiin koristeet koristelugeeleillä. Asettele koristeet paikalleen (laita laiturin alle pieni määrä voikreemiä, ettei se sula järven pinnalle). Viimeistele kakku ja erityisesti kuuset glitter spraylla.
Tätä kakkua ei voi kuin ihailla! Näin sen jo reseptivihossa ja suunnittelein uskaltaisinko tarttua toimeen! Olet kyllä leipurivelho, Liisa!
Täytyypä ottaa kalenterisi seuraukseen. Mullakin löytyy!
Voi kiitos Nanna, ihanasti sanottu <3 Kävinkin heti kurkkaamassa ja linkitin sen mun instagram stooreihin. Aivan ihana seurailla taas muidenkin kalentereita.