Texmex-jauhelihapiirakka
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl maissiryynejä (polenta)
- 100 g voita
- 1 muna
Täyte
- 300 g jauhelihaa
- 2–3 rkl tacomaustetta
- 1 prk (noin 200 g papuja ilman lientä) kidneypapuja
- punasipuli
- 3 säilöttyä jalopenoa
- texmex-juustoraastetta
- 2 kananmuna
- 2 dl ruokakermaa
Ohjeet
Pohja
Nypi kylmä voi, jauhot ja maissiryynit murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Täyte
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta kypsä jauheliha tacomausteella. Huuhdo ja valuta pavut huolellisesti. Leikkaa punasipuli ja jalopenot renkaiksi. Sekoita pavut, sipulit, jalopenot, jauheliha ja juustoraaste yhteen.
Kauli piirakkapohja ohueksi levyksi ja vuoraa suurehko piirakkavuoka levyllä. Kaada päälle täyte. Sekoita kanamunat ja kerma yhteen ja kaada täytteen päälle. Paista piirasta uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile Halutessasi nachojen ja maissidipin kanssa. Ohjeen maissidippiin löydät alta.
Maissidippi
8 annosta / alle 30 min / erittäin helppo GMU
Ystäväni Lori tekee järjettömän hyvää maissidippiä, joka maistuu taivaalliselta hänen tekemiensä maissimuffinien tai nachojen kanssa. Ohjeeseen vaaditaan vain kolmea ainetta ja se valmistuu hetkessä. Katoaminenkin tapahtuu lähes yhtä nopeasti, sillä tämä dippi on jotain aivan mahtavaa.
Ainesosat
- 200 maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk maissia (ota neste talteen)
- hienonnettuja jalopenoja
Ohjeet
Sekoita tuorejuusto, maissit ja jalopenot. Ohenna maissipurkin nesteellä, kunnes seos on sopivan paksuista.
Katkarapupiirakka
10 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 muna
Täyte
- 200 g katkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
- 1 punasipuli
- nippu tilliä
- 200 g yrttituorejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Ohjeet
Pohja
Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Täyte
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Hienonna punasipuli ja tilli kulhoon. Sekoita joukkoon katkaravut, tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa piirakkavuoka taikinalla. Ylijääneestä taikinasta voit taiteilla kuvioita piirakan päälle. Kaada päälle täyte ja paista piiraasta uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä tillin ja sitruunalohkojen kanssa.
Kommentit(0)