Tiramisusta näkyy muunnoksia jos jonkinlaiseksi kakuksi ja eri tavoin maustetuiksi misuiksi, mutta minä nautin omani mieluiten ihan ilman suurempia muutoksia. Tosin käytän kostutuksessa usein Amaretto-likööriä perinteisen Marsalan sijaan, (eli pitihän sitä jotain keksiä).
Tämän reseptin sain joskus ystävältäni ja minusta on ihanaa kun tämän voi rouheasti lusikoida suoraan tarjoiluvuuasta lautaselle, eikä tarvitse miettiä, kuka onnistuu leikkaamisessa siisteiten. Ulkonäkö ei ehkä ole kaunein mahdollinen, mutta maku korvaa sen kyllä. Meillä tämäkin katosi niin nopeasti, että juuri sain viimeisistä rippeistä napattua kuvan.
Tiramisu
3 kananmunaa
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
~3rkl sokeria
1pkt savoyard-keksejä
1kkp marsalaa (tai amarettoa)
2kkp vahvaa kahvia
pinnalle kaakaojauhetta
Sekoita mascarponea, jotta se hieman pehmenee. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl sokeria vaahdoksi. Kääntele vaahto mascarponen joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon.
Sekoita kahvi ja marsala. Kaada seosta lautaselle ja dippaa keksit siinä (Huom. keksit vettyvät nopeasti joten pelkkä pyöräytys riittää). Asettele keksejä noin 20*30 cm vuuan pohjalle. Levitä päälle puolet vaahdosta. Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä ja päälle loput vaahdosta. Anna vetäytyä jääkaapissa, mielellään yön yli. Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua
Kommentit(0)