Tiramisu-brownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 1 rkl pikakahvia
- 1 rkl vettä
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
Täyte
- noin 200 g savoiardi-keksejä
- 1 dl amarettoa
- 2 dl vahvaa kahvia
- 3 kananmunaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 3 rkl sokeria
- kaakaojauhetta
Ohjeet
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Liuota kahvi ruokalusikkalliseen kuumaa vettä. Sekoita suklaa-voiseokseen. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen täytteen valmistusta.
Sekoita täytettä varten kahvi ja amaretto. Kaada seos lautaselle ja pyöräytä keksit siinä. Asettele keksejä browniepohjan päälle.
Sekoita mascarponea, jotta se hieman pehmenee. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl sokeria vaahdoksi. Kääntele vaahto mascarponen joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto mascarpone-keltuaisvaahtoon. Levitä vaahto keksikerroksen päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kaakaojauheella ennen tarjoilua.
Nam! Pitää kokeilla tätä, näyttää super hyvältä.
Kiitos Kaura! Suosittelen lämpimästi, varsinkin jos tiramisu kuuluu herkkuihisi.