Tiramisukakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt savoyard -keksejä
Kostutus
- 2 dl erittäin vahvaa kahvia
- 1 dl amarettoa tai irish cream -siirappia (modo)
Täyte
- 250 g mascarpone -juustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1/2 dl amarettoa tai irish cream -siirappia
- 3 liivatetta
- 3 keltuaista
- 3 valkuaista
- 3 rkl sokeria
- ~3 rkl kaakaojauhetta
Koristelu
- 1 dl kuohukermaa
- suklaakoristeita
Ohjeet
Aseta kakkurengas (halk. 20 cm) suoraan tarjoilualustalle (voit käyttää myös pelkkää irtopohjavuoan reunusta).
Aloita täytteen valmistus. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa mascarpone ja kerma kuohkeaksi, pehmeäksi vaahdoksi. Kuumenna amaretto tai siirappi ja liuoita liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarpone-kermavaahtoon koko ajan vatkaten. Vaahdota keltuaiset omassa kulhossaan ja kääntele vaahto mascarponevaahtoon. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto on erittäin kuohkeaa ja sokerikiteet ovat sulaneet. Kääntele vaahdot kevyesti sekaisin.
Mittaa kostutusliemen ainekset matalalle lautaselle ja sekoita. Pyöräytä keksit molemmin puolin kostutusliemessä ja aseta puolet kekseistä vuokaan kakun pohjaksi. Kaada pohjalle puolet täytteestä ja siivilöi päälle kaakaota. Kostuta loput keksit ja asettele ne vuokaan toiseksi kerrokseksi. Kaada päälle loppu vaahto ja anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakkurengas varovasti. Koristele kakku kaakaojauheella, kermalla ja suklaakoristeilla.
Moikka! Käyköhän tähän myös amaretto-siirappi?
Aivan varmasti sopii tähän erinomaisesti!
Onpa taas kaunis kakku!