Toffee-vadelma-suklaakakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2½ dl sokeria
- 1 tl soodaa
- 1½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ dl rypsiöljyä
- 2 dl kahvia
- 1½ dl maustamatonta jogurttia
- 3 munaa
Täyte
- 1 pkt Ballerina Toffee tai Suolainen kinuski -keksejä
- 150 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g kinuskikreemiä tai paksua kinuskikastiketta
- 250 g tuoreita vadelmia
Kuorrute ja koristelu
- 100 g pandan tummaa suklaata
- ¾ dl kuohukermaa
- 1 pss Kantolan Möhkis Maapähkinä, Rocky Road tai Suklaarae -keksejä
Ohjeet
Pohja
Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy, kahvi, jogurtti ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta neljä halkaisijaltaan 15 cm:n kokoista ympyrää.
Täyte
Jauha keksit hienoksi murskaksi. Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja keksin murut. Siirrä noin 1½ dl kuorrutetta pursotinpussiin.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja levitä päälle lusikallinen kuorrutetta. Levitä kuorrutteen päälle kolmasosa kinuskista ja vadelmista. Nosta päälle seuraava pohja ja toista vaiheet vielä kaksi kertaa. Paina viimeistä pohjaa hieman alaspäin, jotta kakusta tulee tukeva.
Kuorruta kakku ohuesti kreemillä, jotta murut kiinnittyvät kakun pintaan. Tässä vaiheessa kuorrutuksen ei tarvitse olla siisti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi. Viimeistele kuorrute uudella kreemikerroksella. Tasoita pinta ja laita kakku kylmään.
Kuorrute ja koristelu
Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken ja kaada se sitten kylmän kakun päälle. Ohjaile kuorrutteen valumista reunojen yli lusikalla.
Viimeistele kakku pursottamalla sivuun ottamastasi kreemistä pinnalle ruusukkeita. Nosta ruusukkeiden väliin Möhkiksiä.
Tää oli törkeen hyvää! Tein gluteenittomana Sunnuntain gluteenittomista jauhoista ja keksit vaihdoin gluteenittomiin “Oreoihin”, isosta 300 g paketista meni suurin osa täytteeseen, päälle jätin 8 kpl koristeiksi pursotusten väliin. Kakkupohja ei ollut yhtään mureneva tai hauras, ihan täydellinen. Vadelmat väleissä oli ihanan raikkaita. Kiitos Liisa! Sun ohjeilla tulee aivan liian hyviä leipomuksia 😀
Voi miten ihana kommentti Merja, kiitos. Tästä tuli todella niin hyvä mieli <3
Hei, resepti kuulostaa niin herkulliselta, että testaan sitä seuraaviin juhliin. Kovettuuko kakun väleissä oleva kinuski “kivikovaksi” (niinkuin joskus kakkujen päällä oleva kinuski kovettuu jääkaapissa), vai säilyykö kakku helposti leikattavana? Pitääkö kakku siis ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, vai voiko tarjoilla suoraan jääkaapista? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!
Hei Sanna! Kinuski ei kovetu kakun välissä, vaan pysyy oikein kivasti leikattavana. Kakkujen päällä oleva kinuski on ehkä joskus kovettunut vain sen takia, että sitä on keitetty liian pitkään. Kakun maut tulevat parhaiten esiin, kun se saa hetken lämmetä huoneenlämmössä ennen tarjoilua, mutta halutessaan sen voi tarjota myös suoraan jääkaapista.