Toffeetortut
10 annosta / 30 - 60 min / erittäin helppo
Ainesosat
- 500 g voitaikinalevyjä
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 1½ dl kinuskikastiketta
- tomusokeria
Ohjeet
Kuumenna uuni 225 ℃:seen.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja kinuskikastike yhteen sähkövatkaimella. Siirrä jääkaappiin 20 minuutiksi.
Anna voitaikinalevyjen sulaa, kunnes niitä pystyy juuri ja juuri taittelemaan. Mitä kohmeisempi taikina, sitä paremmin se kohoaa uunissa. Leikkaa jokainen levy kahtia kahdeksi neliöksi. Leikkaa neliöiden jokaisesta kärjestä viillot kohti keskustaa ja nosta joka toinen osa keskustaan. Paina kiinni ja pursota päälle toffeetäytettä. Paista uunin alatasossa, kunnes tortut saavat kauniin paistovärin. Viimeistele ripottelemalla pinnalle tomusokeria.
Nää on kyllä niin hyviä, oon tehnytjo 3 satsia… 😀
No ihan loistavaa! Taidan kyllä itsekin tehdä huomenna lisää 😀
Näyttää tosi hyvältä. Ja lehtevältä. Sulatatko taikinalevyt jääkaapissa, muutoinhan ne pehmiää liikaa, koska minun tortut ei ole noin lehteviä. Kumpi on parempaa oikea voitaikina vai levyiksi valmiiksi leikattu ns. torttutaikina?
Sulatan levyt huoneenlämmössä, mutta mahdollisimman nopeasti, eli heti kun ne vaan pystyy taittelemaan, niin kannattaa tehdä se ja laittaa uuniin. Jos paistaa monta pellillistä, laitan valmiiksi taitellut tortut odottamaan pakkaseen, jotteivat sula liikaa.
Ja mielestäni ehdottomasti aito voitaikina on parempaa.
Herkullisilta näyttävät tekemäsi tortut. Minua oikein nauratti, sillä tein itse samantapaisia kokeiluja eilen illalla vaniljakreemijauheella. Se sopii myös oikein hvyin löysien soseiden esim.kotitekoisen omenasoseen jämököittämiseen. Minä sekoitin kondensoitua kinuskiksi keitettyä maitoa ja vaniljakreemijauhetta. Toinen eilen illan kokeilu oli kettukarkki-omenamarmeladitäyte. Ne tortut lähtevät kohta uuniin. saas nähä kuinka käy. Herkullisia leipomishetkiä.
Hauskaa, että samankaltaisia ideoita testissä. itse mietin kanssa kinuskikastikkeen ja dulce de lechen välillä, mutta kinuskia sattui olemaan kotona. Toivottavasti omena-kettukarkkitortuista tulee herkullisia. Mukavia leipomishetkiä sinullekin.