Toscabrownie

Toscabrownie

24. 09. 2020
Herkullinen yhdistelmä suklaista pohjaa ja rapeaa mantelipäällistä syntyy kun yhdistetään perinteinen toscakakku ja suklaabrownie.

Syksy on vihdoin alkanut kunnolla ja aurinkoiset syyspäivät oikein hemmottelevat väreillään ja kirkkaudellaan. Viileämmät aamut suorastaan kutsuvat leipomaan. Syysleivonnassa on ihana käyttää sesongin hedelmiä ja juureksia, mutta jotenkin syksyllä minua houkuttavat erityisesti pähkinät ja suklaa (no myönnän, ne houkuttavat aina).

Näin pinterestissä vähän aikaa sitten aivan käsittämättömän herkullisen näköisen brownien, jonka ensinäkemällä kuvittelin toscapäällystetyksi. Tarkemmin tutkittuani päällinen olikin corn flakeseja, mutta mieleeni iskostui himo siihen toscapäälliseen. Niinpä en saanut rauhaa, ennen kuin pääsin kehittelemään reseptin tähän herkkuun.

Yhdistin käyttämääni browniepohjaan mieheni famulta saadun toscapiirakan kuorrutteen ja nämä sopivatkin yhteen aivan mainiosti. Toscapäällisestä oli saatava paksu, joten tein kaksinkertaisen annoksen, mikä olikin juuri sopiva määrä. Esipaistoin browniepohjaa ennen toscan lisäämistä, jotta päällinen ei uppoa liiaksi pohjaan, eikä pala pitkässä paistossa. Liian pitkää esipaistoa ei kuitenkaan kannata tehdä, jottei brownie pääse kuivumaan. Omassa uunissani 15 minuuttia riitti oikein hyvin ja brownie jäi vielä loppupaistonkin jälkeen mukavan meheväksi, ei kuitenkaan mutakakkumaisen valuvaksi. Tarkkaile siis paistoa, brownien pitäisi olla reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä ihanan pehmeää. Kuorrute tulee lusikoida kohtalaisen varovasti päälle, jottei se sekoitu liiaksi pohjaan.

toscabrownie
toscabrownie

Toscabrownie

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaasuklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Kuorrutus

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kuohukermaa
  • 200 g mantelilastuja

Ohjeet

Pohja

Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokerit kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 15–20 minuuttia.

Kuorrutus

Kun pohja on uunissa, mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus esipaistetun pohjan päälle. Laita brownie takaisin uuniin ja nosta uunin lämpötila 225°c:ssa. Paista kunnes pinta on saanut kauniin värin (n. 10 minuuttia. Älä jätä piirakkaa vahtimatta, sillä kuorrute palaa paiston loppuvaiheessa nopeasti). Anna brownien jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin asettumaan. Brownie on parhaillaan vasta seuraavana päivänä.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie manteli suklaa toscakakku

Kommentit(6)

  
  • Saga sanoo:

    Hei, vielä olisin kysynyt, että käytätkö kiertoilmauunia vai perinteistä? Vielä, missä kohtaa uunia (alhaalla, keskellä) nämä rasvaiset piirakat olisi hyvä paistaa? Nyt menossa uuniin tosca-omena piirakka.
    Kiitos etukäteen

    • Hei! Käytän aivan tavallista uunia ilman kiertoilmaa. Tällaiset pehmeäpohjaiset piiraat on hyvä paistaa uunin keskitasolla, toscakuorrute saa myös parhaan pinnan keskitasolla. Kakut ja murotaikinaiset piirakat sen sijaan kannattaa paistaa alatasolla, jottei pinta pääse palamaan tai pohja jää raa’aksi.

  • Saga sanoo:

    Kiitos kyllä oli törkeän hyvää. Tämä tilattiin uusintana gluteenittomana!

  • Saga sanoo:

    Kiitos,ihana ja helppo resepti. Tämä menee jatkoon nyt viikonloppuna

Samankaltaisia kirjoituksia