Tulppaanikakku mangotäytteellä
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 kpl kananmunaa
- 1½ dl erikoishienoa sokeria
- 1 rkl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
Kostutus
- 1 dl maitoa
- 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
Täyte
- 300 g mangoa (tuore tai pakaste)
- 3 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl Dr. Oetker vaniljakreemijauhetta
Kuorrute
- 300 g voita
- 5 dl tomusokeria
- 2 tl Dr. Oetker aitoa vaniljasokeria
- 3 rkl maitoa
- Dr. Oetker vihreää, pinkkiä ja sinistä geeliväriä
Ohjeet
Pohja
Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halk 15 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot ja perunajauhot yhteen. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon kahdessa erässä ja kääntele varovasti sekaisin.
Jaa taikina vuokiin ja paista noin 25 minuuttia, tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan.
Täyte
Soseuta mango sokerin ja rahkan kanssa. Paseeraa seos siivilän läpi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää mangoseokseen. Vatkaa joukkoon vaniljakreemi.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella korotetun kakkuvuoan reunuksen sisään. Kostuta pohja kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama vielä kaksi kertaa ja aseta viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun asettua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Lisää huoneenlämpöistä maitoa, jotta saat pehmeästi levittyvän seoksen. Mausta vaniljasokerilla. ota kuorrutteesta noin 2 dl sivuun.
Irrota kakku vuoasta ja kuorruta se ohuelti kreemillä. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi, jotta kuorrute kovettuu. Kuorruta kakku uudelleen paksummalla kerroksella ja siisti pinta sileäksi. Anna kakun asettua kylmässä vielä toiset 15 minuuttia.
Jaa sivuun ottamasi kuorrute kolmeen osaan ja värjää osat vihreällä, pinkillä ja sinisellä. Laita osa kuorrutteesta pursotinpussiin ja pursota kakulle kukkavarsia ja helmililjan kukintoja. Maalaa paksummat lehdet ottamalla pieni määrä vihreää voikreemiä teelusikan nurjapuolelle. Vedä kreemiä kakun alareunasta ylöspäin kääntämällä lusikkaa samalla kevyesti, jotta saat lehden muodon. Tee samoin vaaleanpunaisella kreemillä, jotta saat tulppaanin kukintoja. Viimeistele kakku pursottamalla jäljelle jääneet kreemit kakun päälle.
Voiko mangona käyttää valmista mango sosetta?
Hei Emmi! Toki voit käyttää, mutta valitettavasti nuo valmiit mangososeet eivät ikinä ole yhtä maukkaita ja maku jää huomattavaksi miedommaksi.