Turkinpippuri-sitruunakakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 2 munaa
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
Turkinpippuritäyte
- 250 g turkinpippureita
- 1 dl vettä
- 4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
Sitruunatäyte
- 4 liivatelehteä
- 2 sitruunaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
Marenki ja koristelu
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- salmiakki ja sitruunamakeisia
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vuoraa myös vuoan reunat. Vatkaa munat ja sokerit erittäin paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori ohuelti joukkoon. Siivilöi jauhot vaahtoon kahdessa erässä varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi (noin 15 minuuttia). Jäähdytä
Turkinpippuritäyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murskaa turkinpippurit rouheeksi ja mittaa ne kattilaan veden kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes turkinpippurit ovat sulaneet. Liuota pehmenneet liivatelehdet turkinpippuriseokseen. Sekoita yhteen tuorejuusto ja sokeri. Kaada turkinpippuriseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin sitruunatäytteen valmistuksen ajaksi.
Sitruunatäyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita yhteen tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret ohuelti tuorejuuston joukkoon. Purista toisesta sitruunasta mehu täytteeseen. Vaahdota kerma omassa kulhossaan. Purista toisesta sitruunasta mehu ja kuumenna se. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita ne vatkaten täytteeseen. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte turkinpippurimoussen päälle. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
Marenki ja koristelu
Mittaa valkuaiset ja sokerit kuumuutta kestävään, puhtaaseen kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna seosta kevyesti vatkaten. Vaahto on valmis, kun sen lämpötila on 65 astetta. Voit myös kokeilla seosta hieromalla sitä sormien välissä; sen pitäisi olla selvästi lämmintä ja sokerikiteiden täytyy olla sulaneita. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa huoneenlämpöiseksi.
Aseta kakku tarjoilualustalle ja pursota päälle marenki. Paahda marenki halutessasi kevyesti kaasupolttimella. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta antaa marengille herkullisen paahtuneen maun. Viimeistele kakku makeisilla.
Vilken temperatur på ugnen?
175 grader. Ursäkta att jag missade det, jag rättade det nu till receptet också.