Vadelma-browniekakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 1½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- noin 1 pkt Ballerina vaniljakaakao ja merisuola -keksejä
Täyte
- 400 g (pakaste)vadelmia
- 1½ dl sokeria
- 6 liivatelehteä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl vispikermaa
- ! pkt Ballerina Vadelma -keksejä
Koristelu
- 1 dl vispikermaa
- Ballerina-keksejä
- Kantolan Rocky Road Möhkiksiä
- marenkeja
- vadelmia
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Vuoraa vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi, sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paina keksit kevyesti taikinaan tasaisin välein. Paista pohjaa uunin alatasolla noin 20–25 minuuttia. Jäähdytä.
Täyte
Mittaa vadelmat ja sokeria kattilaan. Kuumenna, kunnes vadelmista irtoaa nestettä. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä seosta kolme minuuttia. Paseeraa seos siivilän läpi puhtaaseen kulhoon, jotta saat sileää sosetta. Paina sosetta lusikalla siivilää vasten, jotta sose irtoaa mahdollisimman tarkasti.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto kulhossa, sekoita joukkoon suurin osa vadelmasoseesta (jätä sivuun 3 rkl). Kuumenna loput vadelmasoseesta ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vadelma-tuorejuustoseokseen. Kääntele joukkoon kerma.
Asettele vadelma Ballerinat vuoan reunoille. Paina keksit kevyesti pohjaan, jotta ne pysyvät pystyssä. Kaada vadelmatäyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristelu
Siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele kermavaahtopursotuksin, keksein, marjoin ja marengein.
Apua – ohje sanoo että siivilöi vadelmat jotta saat sileää sosetta. Kumpi siis laitetaan kakkuun: siivilöity mehu (tämä ei siis ole lainkaan sosetta minusta) vai siivilään jäänyt sose?
Ehdottomasti tuo siivilöity mehu. Yrittää puristaa vadelmista aivan kaiken irti, jolloin siivilään jää ainoastaan siemenet. Sose on todella löysää ja koostumus riippuu myös vadelmista.