Vadelma-browniekakku
10 annosta / yli 60 min / haastava
Ainesosat
Pohja
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 5 valkuaista
- 2½ dl erikoishienoa sokeria
- 250 g voita
- 150 g kotimaisia vadelmia
Kuorrute
- 70 g tummaa suklaata
- 35 g voita
Koristelu
- 2 valkuaista
- 1 dl erikoishienoa sokeria
- vadelmia
- suklaakonvehteja
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa neljä irtopohjavuokaa (halk. 15 cm) leivinpaperilla (voit myös halutessasi paistaa pohjan syvällä uunipellillä ja leikata paiston jälkeen osiin).
Aloita pohjan valmistus sulattamalla suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja kääntele taikinan joukkoon. Jaa taikina esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 25 minuuttia. Pohjien tulee olla keskeltä vielä hieman pehmeitä, mutta reunoilta paistuneita. Jäähdytä pohjat kunnolla ja irrota vuoistaan.
Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen täytteen valmistusta. Paseeraa vadelmat siivilän läpi ja jätä odottamaan. Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen, niin ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa valkuaisia, kunnes niiden lämpötila on noin 65 astetta. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina koko ajan vatkaten. Vatkaa sileäksi ja lisää vadelmasose. Jos seos muuttuu vetiseksi, laita se 15 minuutiksi jääkaappiin ja vatkaa sen jälkeen kovalla teholla, kunnes saat paksua vaahtoa.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Levitä pohjalle täytettä ja nosta päälle seuraava pohja. Toista, kunnes kaikki pohjat on käytetty. Kuorruta kakku lopulla täytteellä ja laita kylmään vähintää 15 minuutiksi.
Sulata kuorrutetta varten voi ja suklaa. Kaada kuorrute kakun päälle. Kuorrutteen tulisi olla noin 31 asteista, jotta se jähmettyy kauniisti.
Valmista koristelua varten marenki kuten täytteessä, mutta jätä voi ja vadelmat pois. Lusikoi marenki osittain kakun päälle. Viimeistele kakku vadelmilla ja suklaakonvehdeilla.
Hei! Voiko kakun tehdä 1,5-kertaisena? Minkä kokoinen vuoka silloin olisi hyvä?
Voit hyvin tehdä kakun 1,5 kertaisena. Käytä silloin 20 cm:n tai hieman tätä pienempää vuokaa.
heips,pystyykö tota brownie kakkua pakastamaan? aattelin et ois kiva tehä joululahjaksi semmosia pikkusia kakkuja
Hei Katja! Kaikki tämän kakun ainesosat pitäisi olla hyvin pakastuvia. Muista vain suojata kakun hyvin, sillä kreemi imee helposti itseensä vieraita makuja ja hajuja.
Kylläpä näyttää ihanalta! vadelma ja suklaa ovat vaan niin täydellinen makupari.
Kiitos Tita! Ne ovat kyllä loistava makupari
Niin täydellisen näköinen kakku, kuten sun kakut aina! ♥
Voi Kiitos Tiia! Tässä onnistui kyllä noi valumat kivasti, olen myös ihan rakastunut tuohon sveitsiläiseen marenkiin. Sen kanssa saa olla sopivasti suuripiirteinen ja lopputulos on silti näyttävä 😀