Vadelma-suklaa-keksikakku

Vadelma-suklaa-keksikakku

19. 08. 2022
Herkullista suklaapohjaa, täyteläisiä mousseja, rouhittua keksiä ja tuoreita vadelmia. Kesän ihanin kakku on tässä.

Tämän kakun suunnittelin viime vuonna Makeaa ja suolaista -lehden kansikuvaksi. Halusin kakusta todella näyttävän ja ennenkaikkea herkullisen, joten kasasin kakkuun paljon lempiaineksiani. Vadelma ja suklaahan ovat mitä parhain yhdistelmä ja tässä kakussa molemmat pääsevät loistamaan ihanasti.

Kakussa on mehevä suklaapohja, reilusti täyteläistä suklaamoussea ja vadelmilla maustettua mascarponevaahtoa. Lisää rakennetta kakkuun tuo välissä olevat keksipohjat. Tämä kakku oli ehdottomasti unelmien täyttymys ja edelleen tätä ajatellessa kuola vaan valuu. Kannattaa siis ehdottomasti testata.

Tämä kakku on muuten todella korkea ja monille korkean kakun leikkaaminen on tuottanut vaikeuksia. Tästä postauksesta voit lukea vinkkejä kakun leikkaamiseen helposti ja niin, että palat eivät ole aivan jäätävän kokoisia.

Resepti ja kuvat julkaistu aiemmin Makeaa&Suolaista 2021- lehdessä.

vadelma-suklaa-keksikakku
Vadelma-suklaakakku

Vadelma-suklaa-keksikakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl piimää
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Keksipohja

  • 150 g digestivekeksejä
  • 30 g voita

Täytteet ja koristelu

  • 150 g maitosuklaata
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • 300 g tuoreita vadelmia
  • noin 10 kpl vaniljatäytekeksejä

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa loput pohjan aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja halkaise jäähtyneenä kahteen osaan.

Keksipohja

Murskaa digestive keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Täyte ja koristelu

Sulata maitosuklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Mittaa mascarpone, kerma ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Lisää toiseen osaan tomusokeri vatkaa paksuksi vaahdoksi. Laita 1½ dl vaahtoa pursotinpussiin koristelua varten. Kääntele toiseen osaan sulatettu suklaa.

Aseta ensimmäinen suklaapohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle puolet suklaatäytteestä. Painele suklaapohjan päälle puolet keksipohjasta. Leikkaa suurin osa vadelmista halki (jätä hieman kokonaisia koristeluun) ja aseta ne leikkauspinta vasten kakkuvuoan reunaa. Ripottele vadelmia myös keskiosaan. Levitä päälle puolet vaniljatäytteestä. Toista samat kerrokset uudelleen ja anna kakun asettua kylmässä muutama tunti.

Aseta kakku tarjoilualustalle ja viimeistele pursotuksin, vedelmin ja keksein.

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

suklaa vadelma

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia