Vadelma-suklaa-keksikakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- ¼ tl suolaa
- ½ tl soodaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl sokeria
- 2 dl piimää
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Keksipohja
- 150 g digestivekeksejä
- 30 g voita
Täytteet ja koristelu
- 150 g maitosuklaata
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 5 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl tomusokeria
- 300 g tuoreita vadelmia
- noin 10 kpl vaniljatäytekeksejä
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 15 cm). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda yhteen. Sekoita toisessa kulhossa loput pohjan aineet. Yhdistä kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja halkaise jäähtyneenä kahteen osaan.
Keksipohja
Murskaa digestive keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Täyte ja koristelu
Sulata maitosuklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Mittaa mascarpone, kerma ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Lisää toiseen osaan tomusokeri vatkaa paksuksi vaahdoksi. Laita 1½ dl vaahtoa pursotinpussiin koristelua varten. Kääntele toiseen osaan sulatettu suklaa.
Aseta ensimmäinen suklaapohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle puolet suklaatäytteestä. Painele suklaapohjan päälle puolet keksipohjasta. Leikkaa suurin osa vadelmista halki (jätä hieman kokonaisia koristeluun) ja aseta ne leikkauspinta vasten kakkuvuoan reunaa. Ripottele vadelmia myös keskiosaan. Levitä päälle puolet vaniljatäytteestä. Toista samat kerrokset uudelleen ja anna kakun asettua kylmässä muutama tunti.
Aseta kakku tarjoilualustalle ja viimeistele pursotuksin, vedelmin ja keksein.
Kommentit(0)