Vadelmajuustokakkubrownie

Vadelmajuustokakkubrownie

19. 08. 2020
Suklainen brownie, täyteläinen juustokakku ja makean kirpeä vadelma ovat täydellinen makuyhdistelmä. Nämä browniepalat katoavat hetkessä.

Erilaiset browniet kuuluvat ehdottomasti leivonnaissuosikkeihini, niinkuin blogiani enemmän lukeneet varmasti hyvin tietävät. Nyt kotimaisten vadelmien aika on parhaimmillaan ja mikä olisikaan parempi tapa käyttää ihanan meheviä ja sopivasti kirpakoita vadelmia, kuin herkullinen brownie.

Vadelmat sopivat oikein loistavasti upotettavaksi suoraan browniepohjaan (täältä löydät kakun, jonka pohjana on vadelmabrownieta), mutta vielä ihanamman lopputuloksen saat, kun lisäät mukaan kerroksen juustokakkua. Vadelmajuustokakkubrowniehan on jo suorastaan klassikko, mutta jostain kumman syystä en ollut kirjoittanut ohjetta blogiini. Sen sijaan blogista löytyvät jo mustikka-, kirsikka- ja mansikkajuustokakkubrowniet, joita suosittelen myös testaamaan.

vadelmajuustokakkubrownie
vadelmajuustokakkubrownie

Vadelmajuustokakkubrownie

15 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 150 g maitosuklaata
  • 75 g voita
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1½ rkl maissitärkkelystä
  • 2 munaa
  • noin 200 g vadelmia

Ohjeet

Pohja

Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukerros.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, sokerit ja maissitärkkelys yhteen. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen tasaiseksi välillä. Kaada seos pohjan päälle ja marmoroi pinta kevyesti pyörittelemällä veistä taikinan läpi muutama kierros. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie jälkilämmölle uuniin vielä 30 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.

vadelmajuustokakkubrownie
vadelmajuustokakkubrownie

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie juustokakku vadelma

Kommentit(10)

  
  • Saga sanoo:

    Aivan upean kuuloinen resepti. Kokeilisin tummalla suklaalla,ei liene haittaa?

    • Ei haittaa yhtään, teen itsekin usein tummalla suklaalla, mutta tätä reseptiä tehdessä kaapissa sattui olemaan juuri maitosuklaata.

  • Pipa sanoo:

    Hei. Tein jo toisen kerran tällä reseptillä. Helppo tehdä ja superherkullista. Kiitos ohjeesta.

  • Mimmi M sanoo:

    Kiitos hyvästä ohjeesta. Tein tämän ekaa kertaa pari päivää sitten ja herkullista on. Käytin pakastevadelmia, eikä niistä irronnut haitallisestai mehua pinnalle. Pikkasen enemmän laitoin vadelmia, koska minulla ne ovat 25og rasioissa. Paistoaikaa piti pidentää, vaan niinhän kaikki uunit paistavat eri tavalla, vuoan koko oli se mitä suosittelet ohjeessa. Herkullinen ohje ja joka ei ole tehnyt, niin kyllä kannattaa tehä.

    • Ihana, että pidit ja brownie onnistui. Pakastevadelmat tosiaan pidentävät paistoaikaa ja myös uuneissa on paljon eroja.

  • Synttärileipuri sanoo:

    Moi! Osaisitko jotenkin tarkemmin selittää miten tuo pinnan marmorointi tehdään ja miksi?
    Ohje on ihana ja hyvin kyllä onnistui, vaikka en tuota kohtaa oikein hoksannutkaan 🙂 Kiitos!

    • Hei! Pinnan marmorointi tarkoittaa vain veitsen pyörittelyä taikinoiden läpi sen jälkeen kun molemmat taikinat on kaadettu vuokaan. Eli sen verran sekoitellaan, että taikinat ihan vähän sekoittuvat yhteen ja brownietaikinaa pääsee vähän nousemaan pintaankin. Tämä on pääosin ulkonäön vuoksi tehtävä juttu, mutta se auttaa myös taikinoita pysymään ihanan mehevänä.

  • S sanoo:

    Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Mitenhän onnistuu pakastetuilla vadelmilla?

    • Onnistuu kyllä ihan hyvin, paistoajan kanssa kannattaa hieman tarkkailla leivonnaista, sillä jäiset vadelmat hieman jäähdyttävät pohjaa. Niistä irtoaa hieman enemmän nestettä, mutta se ei juuri haittaa lopputulosta.

Samankaltaisia kirjoituksia