Valkosuklaa-raparperijuustokakku
Pohja:
150 g kaura- tai digestive keksejä
60 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
2 dl kermaa
130 g valkosuklaata
Päälle:
1,5 dl kermaa
Vuoraa 18 cm irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla ja öljyä vuuan reunat. (Voit myös tehdä kakut pieniin rengasmuotteihin, ohjeesta saat neljä halkaisijaltaan 8 cm leivosta). Murskaa keksit ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Painele seos irtopohjavuokan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jätä odottamaan. Sekoita yhteen tuorejuusto, raparperihilloke ja tomusokeri. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Kääntele kerma-valkosuklaaseos tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna vetäytyä kylmässä hetki.
Kakku irtoaa vuuasta parhaiten, kun lämmität vuuan reunoja ulkopuolelta esimerkiksi lämpimällä pyyhkeellä tai puhalluslampulla. Koristele valmiin kakun pinta kermavaahdolla.
Tämä oli huippuhyvä !