Vaniljainen kahvikakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl Dr Oetker luomu leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 250 g voita
- 3 tl Taylor and Colledge Vanilla Bean Paste
- 4 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1½ dl appelsiinimehua
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl maitoa
- Taylor and Colledge Vanilla bean extract
- 2 rkl Dr Oetker Pakkaskuivattu vadelma tai Bloomy luomu koristerae
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (2½ l). Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola omassa kulhossaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes massa tuntuu ilmavalta. Jos vaahto uhkaa erottua munia lisätessä, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen välillä. Sekoita kerma ja appelsiinimehu yhteen. Kääntele jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa.
Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan (jos käytät Nordic Waren vuokia min 15 min) ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Kuorrutus
Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele pakkaskuivatulla vadelmalla tai Bloomy koristerakeilla.
Hyvää joulua! Ihana että löytyi reseptejäisossa vuoassa paistettaville kakuille. Juuri tuota kaunista vuokaa minulla ei (vielä) ole, mutta on useampi Nordic Waren vuoka. Aion leipoa tämän kakun joulun jälkeen. Kiitos neuvoista vaniljauutteen ja pastan läyttöön.Minusta kakkuihin ei tullut toivottua makua vaniljauutteella. Nyt olen ostanut myös pastaa kun satuin näkemään kaupassa.Tämä kakku sopii hyvin testikakuksi kun siihen tulee kumpaakin. Olen aivan hullaantunut kahvikakkujen leivontaan ja Nordic Waren vuokiin.Kiitos kivoista ohjeista!Jouluksi olen leiponut piimäkakun äidiltä perityllä ohjeella ja taatelikakun sinun ohjeellasi. Käytin siihen valmista melko paksuavalmista taatelimassaa johon lisäsin vähän vahvaa kahvia.
Kiitos ihanasta kommentista ja pahoittelut! Tuo taatelimassa kuulostaa ihanalta, en olekaan sellaista itse päässyt testaamaan. Vaniljatahna on mielestäni paras vaniljatuote, siinä on upean intensiivinen vaniljan maku. Toivottavasti kakku maistuu!
Kiitos nopeasta vastauksesta.
Aion tehdä tätä kakkua ensimmäisen lapsenlapseni yo-juhlaan❤.
Ihana kuulla, onnea tulevalle ylioppilaalle
Voiko tämän vaniljaisen kahvikakun pakastaa?
Jos pakastaa, niin pitäiskö kuorrute tehdä vasta ennen tarjolle laittamista?
Kakku sopii erinomaisesti pakastettavaksi, mutta kuorrute kannattaa tosiaan tehdä vasta sulatettuun kakkuun.
Tämä on kyllä mahtava kakku, nyt tein ohjeen mukaan, ainoastaan lisäsin 2 tl juuri jauhettua kardemummaa. Joskus olen säveltänyt kun ei ole ollut kaikkia aineita, paistoin samalla vuolla kuin sinullakin oli kuvassa.
Voi miten ihana kuulla! Kardemumma sopii kakkuun varmasti myös aivan loistavasti. Tämä on yksi suosikkvuoistani.
Ihana ohje, minulla ei ollut appelsiinimehua niin muokkasin kakkua vähän uuteen muotoon. Laitoin 1,5 dl kermarahkaa, 1/2 limen mehun 100g sulatettua valkosuklaata 2 tl nestemäistä vaniljauutetta + sen dl kermaa. Ohjeessa olevaa vanilijatahnaa en myöskään käyttänyt vaan perus aitoa vanilijajauhetta niin ja tuplasin leivinjaheen. Paistoin kakun nordig waren briliant vuoassa, justiinsa mahtui. Täytyy joskus kokeilla tuolla alkuperäisellä reseptillä, muutenkin sinulla on kivoja reseptiä, tykkään
Kiva kuulla, että kakku onnistui. Herkulliselta kuulostavat sinunkin muokkauksesi.