Vegaaninen suklaapohja
1 annos / 30 - 60 min / helppo MMUV
Ainesosat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1½ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- ¾ dl kaakaota
- 4 dl kahvia
- 1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
- ¾ rkl valkoviinietikkaa
Ohjeet
Pingota leivinpaperi yhteen (halk. noin 20 cm) tai kahteen (halk. 15 cm) irtopohjavuokaan. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Siivilöi kaikki kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon kahvi, öljy ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kakku on kypsä kun siihen painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Vaalea vegaaninen kakkupohja
1 annos / 30 - 60 min / helppo MMUV
Ainesosat
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2½ dl sokeria
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2½ dl kauramaitoa
- ¾ dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Ohjeet
Pingota leivinpaperi kahteen (halk. 15 cm) tai yhteen (halk. noin 20 cm) irtopohjavuokaan. Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Siivilöi kaikki kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon kauramaito, öljy ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista pieniä kakkuja uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai suurempaa noin 40–50 minuuttia. Kakku on kypsä kun siihen painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Kommentit(0)