Lohivoileipäkakku
14 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä -jauhoseosta (tai ½ pss Tuoppi 1 kg saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)
Lohitäyte
- 250 g savulohta
- ½ punasipuli
- nippu tilliä
- 200 g tilli- tai kylmäsavulohituorejuustoa
- 3 rkl kurkkusalaattia
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Munatäyte
- 3 keitettyä kananmunaa
- 75 g voita
- 150 g raejuustoa
- suolaa
Kostutus
- 3 dl kasvis- tai kalalientä
Koristeluun
- 1 keitetty kananmuna
- silmusalaattia
- tilliä
- kylmäsavulohta
Ohjeet
Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.
Hienonna lohi, punasipuli ja tilli kulhoon. Lisää tuorejuusto ja kurkkusalaatti ja sekoita hyvin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Hienonna kananmunat omaan kulhoonsa. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja raejuusto. Mausta suolalla.
Levitä lohitäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta se hyvin. Levitä päälle munatäyte ja viimeinen pohja. Kostuta pohja vielä kunnolla. Anna kakun vetäytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.
Kasvisvoileipäkakku
14 annosta / yli 60 min / helppo MMUV
Ainesosat
Pohja
- 1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä -jauhoseosta (tai ½ pss Tuoppi 1 kg saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)
Feta-hummustäyte
- 200 g Fetajuustoa (tai kreikkakalaistyylistä vuustoa, esim. Mö kreikkalainen)
- 150 g punajuurihummusta
Herne-pestotäyte
- 200 g kotimaisia pakasteherneitä
- 200 g maustamatonta- tai yrttituorejuustoa (tai vegaanista tuorevuustoa)
- 2 rkl pestoa
Kostutus
- 3 dl kasvislientä
Koristeluun
- silmusalaattia
- kasviksia
Ohjeet
Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.
Murusta feta kulhoon. Lisää hummus ja muussaa haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
Sulata herneet ja soseuta ne sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pesto. Maista ja lisää tarvittaessa pestoa.
Levitä feta-hummustäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle toinen pohja, kostuta hyvin ja levitä päälle herne-pestotäyte. Aseta viimeinen pohja kanneksi, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua.
Saisko tästä kasvis versiosta myös maidottoman ja gluteenittoman ?
Saa helposti, kun vaihdat leivän gluteenittomaan vaihtoehtoon ja korvaat fetan Mö kreikkalaisella ja tuorejuuston maustetulla vegaanisella tuorejuustolla.